Cultura 30/05/2018

La Torre de ses Puntes de Manacor acull una exposició sobre Antoni Riera Nadal

Es compleixen deu anys de la mort de l'artista i cineasta manacorí

Ara Balears
2 min
Imatge del cartell que promociona la mostra artística sobre Antoni Riera Nadal.

ManacorEl Departament de Cultura de l’Ajuntament de Manacor i la família d’Antoni Riera Nadal (Manacor, 1928-2008) prepara, a la Torre de ses Puntes, una exposició de l’artista i cineasta manacorí per commemorar el desè aniversari del seu traspàs. L’exposició pretén posar l’espectador davant l’obra d’un artista polifacètic. La mostra pretén deixar testimoni de la seva visió com a artista i també de la seva faceta humana, propera. Per això, també s’hi trobaran objectes personals de Riera Nadal, relacionats amb la seva obra: fotografies, el cavallet de pintar, premis... i altres elements.

La inauguració es durà a terme dissabte, dia 2 de juny, a les 19 h. S’hi exhibiran obres dels diferents períodes de l’artista (els inicis, impressionisme, abstracció i nova figuració) i, per tant, se’n podrà veure l’evolució des dels inicis fins als darrers anys de la seva dilatada carrera com a pintor.

Així mateix, l’Ajuntament de Manacor ha digitalitzat l’arxiu personal de Riera Nadal, propietat de la família, la còpia impresa del qual podrà ser consultada durant l’exposició i, posteriorment, a la Biblioteca de Manacor en versió impresa i digital.

L’artista manacorí va realitzar més de quaranta exposicions a partir de 1975, després de vint anys sense exhibir la seva obra. L’exposició de 1975, en paraules del mateix Riera Nadal, cercava la unió de l’abstracció amb elements figuratius, una recerca que va deixar una profunda empremta a la seva obra. Durant la dècada dels 60, Antoni Riera es revelà com a cineasta, amb l’estrena del documental 'Sa Tonada des batre'. Va participar en nombrosos festivals de cinema, especialment al Festival Internacional de Cine Amateur de Cala d’Or, on va rebre diversos premis.

El 1995, juntament amb Pere Pujol, va rebre el Reconeixement de Mèrits que atorga l’Ajuntament de Manacor per la lliçó que havien donat "al nostre poble i a tota la comunitat balear amb la seva llarga trajectòria per la recuperació de la nostra llengua i cultura, exercida des de la seva dedicació al món pictòric i cinematogràfic (...)".

stats