'La sal de la tierra' tanca el cicle per la igualtat de gènere del Festival de Cinema de Menorca

Els cinemes Ocimax de Maó n'acolliran dijous la projecció i també es durà a terme una xerrada amb la presència de dones de la societat menorquina implicades en la lluita feminista

La pel·lícula 'La sal de la tierra', del director nord-americà Herbert J. Biberman, serà la tercera i darrera projecció que el Festival de Cinema de Menorca durà a terme i que significarà la cloenda del cicle Som dones i cinema social, iniciativa que té la igualtat de gènere com a temàtica central. El film, de 1954, té com a argument la vaga protagonitzada per uns miners que varen rebre el suport en tot moment de les seves dones. A 'La sal de la tierra', hi intervenen personatges reals i va superar les adversitats del Comitè d'Activitats Antiamericanes del senador McCarthy. 

El valor de la pel·lícula que projecta el Festival de Cinema de Menorca és únic, ja que actualment està ubicada a la llibreria del Congrés dels Estats Units pel seu valor històric i cultural. Tots els interessats a participar en la jornada hauran de veure-la als cinemes Ocimax de Maó dijous a les 20.00 h. Posteriorment s'efectuarà un col·loqui presentat per la presidenta de l'Associació Alba, Cristina Fernández. També hi prendran part Àgueda Tur, de Dones d'Esquerres de Menorca, i Margaret Nicoll, membre del Festival de Cinema de Menorca. 

Cal recordar que el Festival de Cinema de Menorca està configurat per Menorca365, activitats i cicles relacionats amb el cinema i l'illa, i el mateix Festival, que aquest any tindrà lloc del 16 al 21 de juliol. El preu per gaudir de la projecció és de 4 euros. El Consell Insular de Menorca, l'Associació Alba, Ocimax Maó, Gas Natural i l'Ajuntament de Maó col·laboren en la iniciativa. 

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF