Cultura 30/09/2021

La temporada de tardor del Teatre del Mar donarà impuls a les produccions de proximitat

Hi haurà un total d'11 espectacles i quatre residències

ARA Balears
2 min
Pau Roca interpretant l'obra "Les coses excepcionals".

PalmaEl Teatre del Mar ha presentat aquest dijous la programació per a la imminent temporada de tardor. L'any passat ja es va enfocar en apostar pel teixit illenc, i aquest any el teatre segueix amb la mateixa direcció, fomentant les produccions de proximitat. En concret, es tractarà d'11 espectacles i quatre residències durant tota la temporada.

Pel que fa a les actuacions, es començarà el segon cap de setmana d'octubre amb l'obra de Les coses excepcionals, entre dia 8 i dia 10 d'aquest mes. Es podria definir com l'obra més destacada, dirigida per Sixto Paz Produccions i interpretada per Pau Roca i Letícia Dolera. Una obra tendra i introspectiva , "una comèdia sobre allò que estam disposats a fer per la gent que estimam", segons s'explica.

Alhora, dins la programació hi destaca el Cicle 35 anys, amb tres actuacions, i les tres les durà a terme la companyia Iguana Teatre. Es començarà per Fils de Vida, del 29 al 31 d'octubre, una obra sobre el que significava ser xueta; la seguirà Llum Trencada, els dies 19 i 20 de novembre, enfocada a la vida de les dones després del cop d'estat del 36. Tancarà el cicle Mar de Fons, dia 27 i dia 28 de novembre, també enfocada en l'afer social que va originar el temporal de la Guerra Civil a Mallorca.

Cartell de la temporada de tardor del Teatre del Mar.

Destaquen també actuacions especials com la de Porco els dies 6 i 7 de novembre, de la companyia Los Aniskas, al voltant de l'animal que dona nom a l'espectacle. Alhora, també es subratlla En-Vidre, el 9 de desembre, una obra de la companyia MoskitasMuertas, sobre el pas del temps i els pensaments interns més profunds. Finalment, el teatre també serà present a la tornada als escenaris de la mítica banda de periodistes roquers, Rock&Press, l'11 de desembre.

Les residències artístiques també hi seran presents. Es començarà amb La darrera opció, del 4 al 7 d'octubre, a càrrec de la companyia Rata Cultura Expandida amb Clara Ingold com a dramaturga i intèrpret i Joan Fullana a la direcció. Fullana repetirà a la direcció i dramatúrgia a la següent, Odisea de Ulises Centelles, que serà de dia 1 a dia 3 de novembre. Completaran les residències Bufons El judici final, l'extinció de la humanitat, que es farà en dues fases, del 8 al 12 i del 15 al 18 de novembre, amb una sessió oberta el 21 del mateix mes. Finalment, la darrera serà En-Vidre.

stats