Cultura 16/09/2019

Els teatres municipals de Palma presenten la seva programació per als darrers mesos de l'any

Set obres de teatre de companyies de les Balears s'interpretaran a les diferents sales en el marc del programa Escena

E. N.
3 min
Imatge de la presentació, aquest matí al Teatre Municipal Mar i Terra

PalmaCort ja ha fet pública la programació dels teatres municipals els darrers mesos de l'any. Aquest dilluns dematí, el regidor de Cultura, Antoni Noguera, i el director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras, han desgranat alguns detalls dels espectacles que ompliran els escenaris municipals, fent especial èmfasi en el programa Escena, que proposa, de setembre a febrer, set obres de teatre de companyies professionals de les Balears. A l'octubre s'obrirà una nova convocatòria per omplir la programació de març a juny. 'Losers', de la companyia Cultural-ment, donarà el tret de sortida a un programa que, en paraules del regidor de Cultura de Palma, Antoni Noguera, vol "donar visibilitat a la producció professional local i prestigiar-la". L'obra es representarà els dies 20 i 21 de setembre.

S'interpretaran, també, dues obres de la companyia El Somni: 'La senyora Júlia' (18 i 19 d'octubre) i 'Quincas' (20 i 21 de desembre). Seguiran les obres 'Transbord', de Malvasia Produccions (22, 23 i 24 de novembre), 'Re-cor' de Disset Teatre (31 de gener i 1 de febrer), i 'Amarg' un text de Rafel Gallego (14 i 15 de febrer). El Teatre Municipal Mar i Terra acollirà tots els espectacles excepte 'Re-cor', que serà al Xesc Forteza. Les obres tenen en comú el component social, que explora qüestions com el feminisme, la identitat de gènere, la transsexualitat o la recuperació de la dignitat i la memòria històrica.

A més, del 3 al 6 d'octubre els teatres municipals acolliran gran part de la programació de la Fira B!, que s'estén, a més, a altres espais com el Casal Balaguer, la plaça Major i Portella. Entre d'altres, el teatre Xesc Forteza acollirà el concert inaugural de La fira B!, de Maika Makovski.

Espectacles infantils i juvenils

Pel que fa a la resta de la programació del darrer trimestre d'enguany, s'estructura en els cicles Tot i Molt, amb espectacles familiars infantils i juvenils; 'Burball', la mostra de teatre aficionat de Palma, Cinema al Municipal, Palma Folk i els cicles de música 100% Local i Clàssica i Contemporània.

Pel que fa als espectacles infantils i juvenils, s'interpretaran 'La Minyonia d'un infant orat', de La Impaciència (26 i 27 d'octubre), que és un homenatge a Llorenç Riber; 'Refugi' de Clawndoscopio (16 i 17 de novembre), una obra que parla sobre el drama dels refugiats a través del clown, i Sinera Fisura d'Elàstic Produccions (14 i 15 de desembre), que és un espectacle de titelles. Totes les funcions es faran al Teatre Catalina Valls.

El Burball, que enguany arriba a la seva 15a edició, inclourà enguany 13 espectacles, al teatre Catalina Valls, i tindrà lloc del 20 de setembre al 20 d'octubre. A més, cada dimecres els amants del setè art tenen una cita al teatre Catalina Valls, amb el Cinema al Municipal. El programa, d'accés gratuït, s'estructura en cicles de temàtiques diverses i aquest trimestre estarà relacionat amb la cultura jueva i també hi haurà pel·lícules que tenen com a focus el jazz, amb la col·laboració del Jazz Voyeur Festival.

Programació musical

Dins el cicle 100% hi actuaran Bataille (11 d'octubre), Niño Alcalino & Friends (18 d'octubre); Dr. Zasca & La Banda Misterio (23 de novembre) i S'Arrual Jazz Mort (13 i 14 de desembre). Pel que fa al Cicle de Música Clàssica i Contemporània, hi haurà, entre d'altres, un concert de piano de Rafael González, que farà un repàs de les obres mestres dels compositors Webern, Bach i Chopin; la Banda de s'Almudaina, que commemorarà el 40è aniversari; els madrilenys Plural Ensemble o el concert de l'Acadèmia 1830, amb la interpretació d''El amor brujo' de Manuel Falla i el 'Concert per a piano i orquestra número 3' de Beethoven.

Quant a la programació del PalmaFolk, Roada presentarà el seu primer disc al Teatre Mar i Terra el 26 d'octubre. I, a més, del 2 al 10 de novembre se celebrarà la Setmana de Cultura Popular, que es presentarà properament. A banda d'aquesta programació, el teatre Xesc Forteza acollirà els concerts d'Eamon McGrath, que presentarà les cançons del seu nou disc, 'Tantramar', el 25 d'octubre, i de La Biel Querida, un concert en format acústic que repassarà la seva discografia, el 22 de novembre. El mateix teatre també serà l'escenari per a dos concerts de l'Alternatilla: Maria Joao, una de les veus més importants de l'escena musical portuguesa (20 de novembre) i Glissando Big Band (8 de desembre).

stats