Cultura 12/11/2013

El Teatre Principal obre portes amb el cabaret 'Lío Ibiza'

L'equipament torna a programar activitats després de set anys tancat, reconvertit en un teatre, club, restaurant

Acn
1 min

BarcelonaEl Teatre Principal reobrirà aquest dimecres amb 'Cabaret Lío Ibiza' a la sala gran, un espectacle que revisa el cabaret clàssic, dirigit per Joan Gràcia d'El Tricicle. La nova etapa, que arrenca set anys després que s'abaixés la persiana del teatre, estrena la fórmula teatre-club-restaurant, amb el xef Pau Barba al capdavant, i la direcció artística de Toni Albà, tal com va avançar l'ARA.

El dia 19, l'espectacle 'Mali Vanili. Lo nostre no funciona', inaugurarà la sala annexa Latino, que antigament acollia un cinema X. El duet ofereix un espectacle humorístic que combina el gag amb la interpretació musical. Per aquest espai ja està previst que hi passi el nou espectacle de Guillem Albà; 'I ara què?' de Pep Plaza; 'Brots', amb Toni Albà, Fermí Fernandes, Gerard Domènech i Xavier Macaya. La primera producció familiar serà 'Rucs o la maledicció del bruixot', de la companyia La pera llimonera.

La primera fase de recuperació del teatre ha requerit una inversió d'uns sis milions d'euros i, segons els seus promotors, tres empresaris han creat Principal Project, amb la intenció d'aconseguir un recinte que sigui al màxim de fidel possible a com era l'any 1933. En el cas de la façana, s'ha recuperat la del 1847, quan es va remodelar per 'competir' amb el Liceu acabat d'inaugurar.

Per a l'any 2015 està prevista la reobertura de l'antiga sala de billars com un hotel de 60 habitacions, i la Cúpula de Venus com una cafeteria.

stats