Cultura 25/11/2019

Teatre M. d'Algaida torna amb la 'Representació de la mort mallorquina', 22 anys després de la seva estrena

Ara es presenta amb un versió revisada i completa, asseguren des del grup

Ara Balears
2 min
El grup Teatre M. d'Algaida dins l'església parroquial.

AlgaidaEl proper dissabre, a les 21 h a l'església d'Algaida, Teatre M. torna a representar l'obra de teatre 'Representació de la mort mallorquina. In memoriam. Lo Ric, lo Pobre, lo Jugador, la Dama, lo Fadrinet, lo Bandoler, lo Vell, lo Rei, lo Frare i lo Papa'. Aquesta obra es va representar fa 22 anys i ara la companyia la recupera.

Davant l'expectació creada, la companyia en farà una segona representació diumenge, dia 1 de desembre, a les 18 h. Aquest acte, organitzat per Teatre M., compta amb la col·laboració de la parròquia solidària de Sant Pere i Sant Pau i l’Ajuntament.

Teatre M. és un companyia creada a Algaida el 1997 per iniciativa de Jaume Falconer. És un grup no professional, integrat principalment per gent jove, que prové de diferents entitats del municipi d’Algaida. L’esperit del grup és oferir teatre religiós o entremesos amb adaptacions i reflexions del món actual.

Les obres estrenades són: 'Representació de la mort mallorquina' (1997), 'Entremès' (1998), 'Comèdia del gloriós Sant Honorat' (1999) i 'Comèdia del beat Ramon Llull' (1999).

Tornar al principi

Les primeres converses per dur a terme aquest nou projecte de la 'Representació de la mort mallorquina' amb membres de Teatre M. fou el maig del 2018 i ara, 22 anys després de l’estrena, torna a passar comptes amb la 'Mort', al lloc on va començar.

"Ha estat un any i mig molt il·lusionant i engrescador. Continuam amb la idea original de donar veu als més joves, però amb ganes de gaudir d’uns versos i i una experiència que s’entronquen en la nostra tradició més autèntica. Actors, músics, figurants i equip tècnic i de suport donen el millor de si mateixos per fer realitat una pràctica que ha perviscut durant segles dins les nostres esglésies", expliquen des del grup.

"Aquella primera experiència del 1997 va posar veu a un text que no es conservava sencer. Ara en presentam una versió revisada i completa, gràcies a les estrofes que Aina Dols ha afegit a l’original", subtrallen.

stats