Cultura 21/01/2021

Susy Gómez fa públic el llistat de les obres més puntuades del premi Ciutat de Palma d'arts visuals

A la imatge es veu la puntuació de 45 obres, entre les quals hi ha les d'Alícia Framis, artista exclosa dels finalistes tot i ser la més puntuada

C. D.
1 min
Susy Gómez fa públic el llistat de les obres més puntuades del premi Ciutat de Palma d'arts visuals

PalmaL'artista Susy Gómez ha fet públic el llistat de les 45 obres més votades pel jurat del premi Ciutat de Palma d'arts visuals. A la imatge hi surten les puntuacions finals dels vots del jurat, format per

En aquest llistat es pot veure que les tres obres que tenen més puntuació són les que va presentar Alícia Framis: Tres propostes amb 20 punts, LifeDress (2018) amb 20,33 punts i 8 de juny lliuren les models (2006) amb 20,67 punts. També mostra que, entre les obres de Framis i la que finalment s'ha endut el guardó, Sueños, de Gonzalo Elvira, hi ha 42 obres; les puntuacions oscil·len entre els 19 i 14 punts.

No obstant això, el jurat va decidir excloure Framis de la selecció de finalistes i, per tant, de l'exposició col·lectiva que es fa. Si bé és cert que l'obra més puntuada no sempre serà la guanyadora del guardó, l'eliminació de Framis del llistat de finalistes i prendre-li el dret a exposar ha estat un fet molt qüestionat aquestes darreres setmanes. A més, l'artista i les seves obres complien amb tots els requisits de les bases dels premis.

Acció crítica a Son Pardo

L'artista exclosa, Alícia Framis, va fer dimecres una performança a l'hipòdrom de Son Pardo, just el mateix dia que es feien públics els noms dels guanyadors dels Ciutat de Palma. Com a mostra de rebuig, l'artista es va fotografiar amb el 56è Premi Ciutat de Palma de trot, tal com es veu a les imatges que tant l'artista com Susy Gómez han compartit a les xarxes socials.

stats