Cultura 19/01/2021

La Simfònica emetrà els dos pròxims concerts en línia

Aquest dissabte 23 i diumenge 24 a les 20 h se n'oferirà la retransmissió des de Trui Teatre, i el proper cap de setmana, des del teatre Principal de Palma

Ara Balears
1 min
Pare, fill i esperit de Cap d’Any

PalmaLa Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears retransmetrà en línia de manera gratuïta els seus pròxims dos concerts a través de la seva pàgina web, el canal de YouTube i les xarxes socials tant de l'orquestra com d'IB3. Una iniciativa que substituirà l'actuació presencial amb públic per minimitzar riscos i com a mesura preventiva afegida davant la tercera ona de la pandèmia. Una manera, també, "d'ampliar l'abast" de la seva proposta, que "arribarà a tota la societat", tal com indiquen des de la Conselleria de Cultura.

Dissabte dia 23 i diumenge dia 24 de gener a les 20 h, s'emetrà el primer d'aquests concerts –el vuitè de la temporada– des de l'auditori de Trui Teatre. L'oboista de la Simfònica, Carlos Fortea, serà el solista i interpretarà el concert per a oboè de Bohuslav Martinu, un dels més complexos per a aquest instrument. El programa es completarà amb Masques et bergamasques suite Op. 112 de Gabriel Fauré; Le Tombeau de Couperin Op.68 de Maurice Ravel i Joc de cartes d'Igor Stravinski. Dirigirà el concert el director de la Simfònica, Pablo Mielgo.

La mateixa fórmula s'emprarà per al concert extraordinari al teatre Principal de Palma, que s'emetrà en directe dia 28 a les 20 h. Es repetirà els dies 30 i 31 de gener a la mateixa hora. El programa inclou peces de Ma Mere L'Oye de Ravel i Pulcinella de Stravinsky, sota la direcció de Pablo Urbina.

stats