Música
Cultura 31/10/2019

Sílvia Pérez Cruz i Andrés Corchero presenten 'La relativitat de la bellesa' al MNAC

Els artistes s'uneixen per oferir un espectacle únic dins del Festival Clàssics

Ara
2 min
Sílvia Pérez Cruz actuarà al Festival Clàssics

BarcelonaLa veu de Sílvia Pérez Cruz i la dansa d'Andrés Corchero s'uneixen en l'espectacle únic La relativitat de la bellesa, que s'emmarca dins la primera edició del Festival Clàssics. Aquesta creació inèdita, tindrà lloc els dies 2 i 3 de novembre a la Sala de la Cúpula del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). En aquesta primera edició, el festival ha triat unes paraules de Sòcrates i Plató sobre la bellesa i ha convidat diferents artistes a elaborar les seves pròpies creacions a partir del contingut de la conferència sobre la bellesa i els clàssics que l'escriptor Alessandro Baricco va oferir la tardor passada a Barcelona.

Amb aquesta premissa, Sílvia Pérez Cruz i Andrés Corchero han creat un nou espectacle que s'acosta a la bellesa i la vellesa des de la relativitat. La cantant ha triat obres del MNAC, que seran col·locades a l'emblemàtica Sala de la Cúpula, amb un aforament de 100 persones, i cantarà acompanyada del ballarí Andrés Corchero. Veu i cos formaran un espectacle amb una improvisació estructurada que s'inspira a través de quadres i escultures de diferents èpoques.

També a partir del 2 de novembre i fins al dia 10, al MNAC acollirà l'experiència creada per Àlex Rigola i Tanit Plana Un dia de novembre deixo rastres de bellesa sobre blanc. Conjuntament amb Max Glaenzel i Irene Vicente, proposen una instal·lació teatral participativa en què es pregunten què és bell, "a partir d'una història traslladada als espectadors, més actors que mai, reflexions sobre la bellesa, i els demana que representin personalment el que és bell mitjançant una fotografia que cadascú farà a un cos humà", expliquen. La programació del festival compta també amb l'exposició Un ovillo de víboras, de Paula Bonet, a la Galeria dels Àngels, el cicle de cinema La bellesa eterna, d'Àlex Gorina, al CaixaForum, els tallers de lectura de La Central del Raval i la ruta filosòfica Passejades peripatètiques sobre la bellesa.

Tot i que el festival ha iniciat el seu camí en un context complicat i l'espectacle de Les Impuxibles va haver de suspendre dues dels seves cinc funcions per la vaga en protesta per la sentència del Procés, finalment el seu percentatge d'ocupació ha estat del 80%, segons els organitzadors. Les propostes de Roger Mas i Maria Cabrera, així com les de Josep Pedrals i David Soler, van vendre més de la meitat de les localitats al Teatre Romea i a la Biblioteca de Catalunya, respectivament.

Clàssics, que es prolongarà fins al 28 de novembre, compta amb set propostes d'artistes de diferents disciplines i tres activitats exclusives en diferents espais de Barcelona. El festival busca que les paraules dels clàssics inspirin pensadors, artistes i creadors de tota mena de disciplines perquè portin al present les seves mirades, segons la directora de Clàssics, Sira Abenoza.

stats