Cultura 19/12/2018

La Sibil·la s'introduirà a les escoles a partir del curs vinent

El Consell de Mallorca prepara una unitat didàctica per ensenyar i difondre aquesta part del patrimoni immaterial de l'illa

Magda Albis
2 min
Fotografia d'una Sibil·la de Toni Catany

PalmaEl Departament de Patrimoni del Consell de Mallorca ha retut comptes aquest dimecres dematí d'allò que s'està fent quant a la Sibil·la. El pla de gestió inclou l'elaboració d'una unitat didàctica perquè els escolars de diferents edats puguin accedir a un material "vàlid i de base rigorosa", segons ha afirmat la directora insular de Patrimoni, Kika Coll.

La Sibil·la fou declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 2010 i la institució recomana un seguiment i l'elaboració d'informes per tenir cura que, posteriorment a la declaració, el patrimoni no es desprotegeixi. Entre les mesures per protegir, conservar i difondre el patrimoni hi ha aquesta, enfocada a l'educació.

El musicòleg Francesc Vicens, encarregat de crear el material educatiu, ha afirmat que la Sibil·la és una activitat social que articula sentiments i l'imaginari col·lectiu del Nadal, així com un element de consens entre diferents municipis".

El material educatiu, que es presentarà mitjançant una web i un blog, estarà adreçat als diferents nivells educatius, articulat a partir de capes d'interès, des d'una capa més genèrica fins a altres de més tècniques. D'aquesta manera, es presentarà com un fet "social i identitari".

S'espera que el nou material estigui disponible a principi del curs escolar vinent, 2019-2020.

Restauració de peces

Per altra banda, Kika Coll ha presentat el treball de restauració que s'està duent a terme en una peça escultòrica basada en la figura de la Sibil·la que es custodiava a l'església de Sant Nicolau. Es tracta d'una peça que pertany a un conjunt de quatre escultures, 'La Sibil·la i tres profetes', d'època barroca, que tenen la peculiaritat que estan fetes amb una base de cartró policromat, per tant, d'un material de gran feblesa i susceptible de corrompre's i no conservar-se.

La peça es troba en la primera fase de recuperació. "S'han fet els estudis previs, la documentació històrica i fotogràfica, s'han fet les analítiques i s'han pres les mostres necessàries per decidir els criteris d'intervenció", ha explicat Coll.

Escultura de La Sibil·la en restauració
stats