Cultura 09/10/2017

Serrat creu que a Catalunya queda "un espai gran" de negociació i espera "sensatesa política"

El cantant barceloní ha rebut avui l'Alta Distinció de la Generalitat Valenciana

Efe
1 min
Joan Manuel Serrat en el moment de rebre l'Alta Distinció de la Generalitat Valenciana.

ValènciaEl cantautor Joan Manuel Serrat ha manifestat avui que encara queda "un espai gran" de negociació dins el conflicte català i que espera que hi hagi "un mínim de sensatesa i maduresa política" i "no faci falta" (prosseguir amb la confrontació), si bé ha assegurat que si els polítics actuals "no saben fer-ho", confia que altres governants tinguin "més capacitat, disponibilitat i voluntat".

Serrat s'ha pronunciat sobre la situació a Catalunya des de València amb motiu del lliurament de l'Alta Distinció de la Generalitat Valenciana, que ha rebut al costat de la catedràtica d'ètica Adela Cortina i de la mecenes Hortensia Herrero.

"Ningú no sap res del que pot passar, i no crec que pugui arribar-se a això perquè encara queda un espai gran de negociació", ha assenyalat en ser preguntat sobre el que pensa del conflicte com a català.

Segons Serrat, la independència "no es declara d'un dia per l'altre, un no se'n va a dormir espanyol i s'aixeca català al 100%", sinó que és el resultat d'un camí "molt llarg" en què intervenen factors que no han estat "prou aclarits".

Segons el parer del cantautor, fins ara s'ha viscut una catarsi i una cascada de sentiments, i ara caldrà baixar "als nivells baixos de l'economia, de la pasta, de qui paga això".

stats