ALTERNATILLA
Cultura 30/11/2016

S'Arrual Jazz Mort enceta el Festival Jazz in Mallorca a ritme de 'dixieland' i amb una aclucada d'ull a Prince

Santa Margalida va ser l'escenari del primer dels 12 concerts que donaran vida a l'Alternatilla

Ara Balears
2 min
S'Arrual Jazz Mort en un moment de la seva actuació aquest dimarts passat a Santa Margalida.

PalmaA ritme de 'dixieland' i amb una aclucada d'ull a Prince, així va començar una nova edició del Festival Jazz in Mallorca Alternatilla, que va anar a càrrec del grup algaidí S'Arrual Jazz Mort. Amb un públic entregat als nou músics que pujaren al cadafal i amb un so magnífic, Santa Margalida va ser el primer escenari dels 12 concerts que formen aquest festival, que s'allargarà fins al proper 10 de desembre.

Hi havia ganes de jazz. El públic, que es remenava a les butaques amb la intenció d'aixecar-se, va gaudir del ritme 'dixieland' de la formació, que va conduir un repertori d'estàndars de jazz interpretats en català.

Però els ritmes tradicionals no foren un obstacle perquè la banda algaidina fes una aclucada d'ull al pop amb alguna versió, com ara la que van fer del tema 'Purple Rain', de Prince, i que va acabar convertint-se en "pau pa rei, magréame rei".

No es volgueren perdre el tret de sortida del festival d'altres músics que, en els propers dies, seran els encarregats d'actuar-hi. Xavi Torres i Reinier Baas, que han acabat d'aterrar a l'illa procedents d'Amsterdam, anaren directament a Santa Margalida per gaudir del primer concert del festival.

Toni Miranda & The Jazz Fingers

Sa Societat de Calvià acull la segona entrega del festival

La segona entrega del festival anirà a càrrec de Toni Miranda & The Jazz Fingers. En aquesta ocasió, l'escenari serà a Calvià, a la sala Sa Societat a partir de les 20.30 h.

La formació liderada per Miranda està formada per Teo Salvà (bateria), Joan Garcias (contrabaix), Jaume Riera (piano), Tomeu Garcias (trombó) i Miquel Àngel Rigo (saxo tenor). El guitarrista, que també lidera Miranda Jazz Quintet, col·labora amb aquesta jove formació amb la intenció de presentar les seves composicions i arranjaments.

stats