Cinema
Cultura 16/07/2014

El Saló del Manga augmentarà el seu espai en 15.000 metres quadrats

La 20a edició de la fira afegirà la segona planta del Palau 2 de Fira Barcelona, on se celebraran activitats tradicionals japoneses relacionades amb l'espiritualitat i les teràpies naturals

Ara
2 min
El Saló del Manga s'ha omplert de visitants / MANOLO GARCÍA

Barcelona"Serà el Saló dels contrastos", pronosticava aquest dimarts Carles Santamaria sobre la propera edició del Saló del Manga, que tindrà lloc del 30 d'octubre al 2 de novembre a Fira Barcelona. En la seva vintena edició, la fira augmentarà el seu expositiu incorporant als Palaus 1 i 2 la segona planta del Palau 2, que acollirà per primera vegada activitats relacionades amb la cultura japonesa tradicional com ara la meditació i les teràpies naturals.

Segons Santamaria serà "un espai de tranquil·litat" que no tindrà res a veure amb el bullici que s'associa al Saló del Manga, i que continuarà present en els tradicionals concursos de Cosplay i Anime Song Contest, que es desenvoluparan juntament amb les actuacions musicals, les exhibicions de ball i altres activitats que tindran lloc a l'escenari de la Plaça Univers.

En total, el Saló ocuparà aquesta edició 50.000 metre quadrats, 15.000 més que l'edició passada. El Saló ha crescut 38.000 metres quadrats des de l'edició del 2011, que ocupava només 12.000. L'augment de superfície vol evitar les cues i els problemes d'accés al recinte que es van produir l'edició passada. En aquest sentit, Santamaria ha avançat que enguany es vendran un màxim de 20.000 entrades per dia, que la venta anticipada 'online' es farà a partir del 24 de juliol a la pàgina web de Ficomic –l'organitzador de la Fira– i que els aficionats que es disfressin, tot i no pagar entrada, hauran d'inscriure's prèviament per accedir al recinte.

La música pop japonesa protagonitzarà una de les grans exhibicions del Saló: 'Els ritmes del J-Pop' explorarà el gènere sorgit als anys 90 molt influenciat pel pop anglosaxó i que viu un moment d'expansió que va provocar que en Japó l'any passat es va facturar més en CDs que en cap altre país del món. L'altra gran exposició del Saló del Manga estarà dedicada a Ken Niimura, l'autor espanyol de manga amb més èxit al Japó, que també firma el pòster d'aquesta edició del Saló.

El Saló continuarà acollint un gran nombre activitats relacionades amb la gastronomia japonesa –enguany hi haurà un tast de sake i un tast a cegues d'onigari i xefs prestigiosos com Nobuaki Fushiki, del restaurant Shiojiri Jozojo de Tòquio– i convidats com els autors Kengo Hanazawa ('I am hero') i Takeshi Obata, responsable de l'adaptació al manga de la novel·la 'All you need is kill'.

stats