Còmic
Cultura 04/07/2013

El Saló del Manga duplicarà el seu espai

La fira passarà dels 17.000 als 35.000 metres quadrats. Shintaro Kago i Li Kunwu són els primers convidats confirmats i l'eix temàtic serà la presència de l'esport al manga

Ara
1 min
La sèrie 'Oliver i Benji'

BarcelonaEl Saló del Manga farà aquest any una bona estirada. A causa del rècord de visitants de l'edició anterior (112.000), la fira passarà d'ocupar 17.000 metres quadrats als 35.000 de la futura edició, que se celebrarà del 31 d'octubre al 3 de novembre. El Saló ocuparà dos pavellons de la Fira de Montjuïc (els palaus 1 i 2) i la plaça Univers.

El palau 2 acollirà expositors, exposicions, tallers de manga i jocs tradicionals japonesos, conferències, classes magistrals i taules rodones, àrea de videojocs, zona de gastronomia japonesa i altres activitats. Al palau 1 tindran lloc els concursos d'Anime Song Contest, Cosplay i World Cosplay Summit, així com les actuacions musicals.

L'eix principal del certamen girarà al voltant de la presència de l'esport en el manga i l''anime'. L'exposició 'Manga en joc', comissariada per Marc Bernabé, farà un recorregut per les obres més importants del gènere, des de la pionera 'Kyojin no hoshi' [L'estrella dels gegants] o la popular 'Oliver i Benji'. Una segona exposició, 'Els nostres mangakas', rendirà un tribut als autors espanyols que s'han deixat atrapar per l'apassionant món del manga i han creat un nou gènere dins el còmic espanyol.

El Saló comptarà amb la presència del mangaka Shintaro Kago, màxim exponent de l''ero-guro', un estil de manga per a adults que posa al límit el lector amb un humor sagnant i extravagant que toca tabús com la necrofília o l'escatologia.

També assistirà al Saló del Manga l'artista xinès Li Kunwu, un dels autors més representatius de la seva generació. Li Kunwu presentarà 'Los pies vendados' (Astiberri Ediciones), obra parcialment autobiogràfica en què explora des de l'interior una part poc coneguda de la història xinesa.

stats