Música
Cultura 31/08/2015

La llibertat flamenca de Rocío Márquez passa pel Palau de la Música

El concert de la 'cantaora' de Huelva tanca el Festival Mas i Mas, que en la tretzena edició ha aplegat 35.000 espectadors

Xavier Cervantes
2 min
El Niño de Elche, Rocío Márquez, Pepe Habichuela i Raül Fernandez. / ANTONIO NARVÁEZ

BarcelonaLa 'cantaora' Rocío Márquez clausura aquest dimarts la tretzena edició del Festival Mas i Mas amb un concert al Palau de la Música, a partir de les nou del vespre. L'actuació tindrà com a eix el disc 'El niño', un treball en què Márquez s'endinsa en el llegat de Pepe Marchena i que ja va presentar al maig al festival Primavera Sound. Com en aquell concert, la 'cantaora' de Huelva compartirà l'escenari amb el guitarrista Pepe Habichuela, el 'cantaor' Niño de Elche i una banda comandada per Raül Fernández, 'Refree', i aquesta vegada també hi haurà el músic sevillà Raúl Rodríguez. És a dir, el Palau de la Música serà testimoni d'una combinació de flamenc clàssic i llibertat transgressora. Segons el director artístic del Festival Mas i Mas, Pere Pons, "és tot un luxe coronar el festival amb l'esdeveniment flamenc de l'any a Barcelona".

"Començarem el concert amb la banda. La part central la faré amb Pepe Habichuela i tancarem l'actuació novament amb la banda", explica Márquez. "Tinc la sort d'estar envoltada de gent meravellosa amb una personalitat molt marcada i una gran generositat", afegeix la 'cantaora', que assegura que en el futur vol seguir investigant fora de la zona de confort, tal com ha fet a 'El niño', un treball produït per Faustino Núñez i Raül Fernandez en què el flamenc clàssic dialoga amb altres discursos musicals.

Un 78% d'ocupació

La tretzena edició del Festival Mas i Mas, que es tanca aquest dimarts amb el concert de Rocío Márquez, ha aplegat 35.000 espectadors, un xifra similar a la de l'any passat, però millors resultats pel que fa a l'ocupació: un 78%, dos punts més que el 2014. En total s'hi han programat 102 espectacles i 275 actuacions, repartits en sis espais: el Palau de la Música, el Jamboree, el Tarantos, el Moog, el Born Centre Cultural i el Reial Centre Artístic. Estilísticament, el festival s'ha desenvolupat sobretot a partir del jazz, el flamenc, la música clàssica i l'electrònica.

stats