Cultura 01/10/2020

"Ens ha deixat un monjo i un ciutadà exemplars": la xarxa s'acomiada d'Hilari Raguer

Diverses personalitats lloen l'historiador i monjo de Montserrat, mort aquest dijous als 92 anys

Ara
2 min
Hilari Raguer fotografiat a Montserrat l'any 2019

BarcelonaLa mort del monjo de Montserrat Hilari Raguer ha provocat una allau de reaccions a les xarxes socials de persones que han lloat la seva persona i s'han volgut acomiadar d'ell. Aquí recollim algunes de les condolences.

Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat: "Al cel sigui el P. Raguer, home d'una saviesa i afabilitat generoses, sempre al servei del proïsme. Un agraïment infinit per una obra de vida, des de Montserrat arreu. El meu condol a la família i a la comunitat del monestir".

Carles Duarte, poeta i director de la Institució Cultural del CIC: "Ens ha deixat el P. Hilari Raguer, un monjo i un ciutadà exemplars, d'un gran coratge, d'una honestedat intel·lectual i d'una fortalesa espiritual admirables. El llegirem i el recordarem amb gratitud i emoció".

Xavier Domènech, historiador: "Ha mort Hilari Raguer, un gran historiador i descobridor amb qui vaig poder compartir intenses converses; que la terra li sigui lleu".

Antoni Gelonch: "Una gran pèrdua per al país, avui 1 d'octubre. Ha mort el pare Hilari Raguer, monjo benedictí, historiador i seny ordinador. ACS".

Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona: "Sento profundament la seva irreparable pèrdua. Ha estat un referent intel·lectual i ètic inqüestionable per al país".

Laura Borràs, portaveu de JxCat al Congrés: "El pare Hilari Raguer és mort. Li devem tanta saviesa! Hem conegut la notícia rememorant l’1-O i el MHP Quim Torra ha començat el seu parlament a Cornellà del Terri lamentant el seu traspàs. El meu condol a la comunitat de l’abadia de Montserrat. DEP".

Francesc de Dalmases, diputat de JxCat: "Una pèrdua irreparable i una aportació que romandrà. Un home savi i llegit que sabia escoltar i transmetre. El condol a tota la comunitat de Montserrat i a tothom qui l'estimava i l'enyorarà".

Ernest Benach, expresident del Parlament de Catalunya: "Un altre home bo i savi que ens deixa. El meu condol a la família i la comunitat de Montserrat".

Ramon Tremosa, conseller d'Empresa i Coneixement: "

Pilar Rahola: "Ha mort el monjo Hilari Raguer, historiador, pensador, català compromès, home de valors i de fe. Descansi en pau aquest gran savi".

stats