Cultura 12/07/2021

Rafael Kyrychenko, Sandro Gegechkori i Ziming Ren, finalistes del Concurs Maria Canals

La gran final se celebrarà el dimecres 14 de juliol al Palau de la Música

Ara
1 min
El finalista Rafael Kyrychenko

BarcelonaDesprés de les tres proves eliminatòries celebrades al Petit Palau, el Concurs Maria Canals ja té finalistes: són el portuguès Rafael Kyrychenko, el georgià Sandro Gegechkori i el xinès Ziming Ren, que competiran a la Gran Final al Palau de la Música el dimecres 14 de juliol. Kyrychenko i Gegechkori interpretaran el Concert per a piano i orquestra número 1 en si B menor de Txaikovski, mentre que Ren tocarà el Concert per a piano i orquestra número 2 en do menor de Serguei Rakhmàninov.

El guanyador s’endurà el Premi Fundació Jesús Serra, amb un import de 25.000 euros. El segon premi del concurs, el Premi Fundació Carulla, està dotat amb 10.000 euros, i el tercer, el Premi Fundació Lluís Coromina, amb 6.000 euros.

Malgrat que inicialment la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) havia d'acompanyar els tres finalistes al Palau, la formació està confinada. L’Orquestra Simfònica del Vallès reemplaçarà la JONC, sota la batuta de Jordi Francés. La declaració del guanyador oficial del concurs, del premi del públic i del premi dels estudiants, es proclamarà el mateix dia de la Gran Final davant de tots els assistents.

Els tres finalistes han estat seleccionats d'entre 34 participants per un jurat internacional format per l’alemanya Uta Weyand, el serbi Mladen Tcholitch, la polonesa Ewa Osinska, el rus Alexandre Moutouzkine, els catalans Ramon Coll i Alba Ventura, i la direcció del francouruguaià Carlos Cebro.

stats