Lluna en Vers 2024
Cultura 09/04/2024

La quinzena edició de La Lluna en Vers arriba amb una bateria de propostes musicals i literàries

El festival arrancarà el pròxim 22 de juny a Binissalem i clourà el 7 de setembre a Santanyí

ARA Balears
2 min
Festival d'estiu, La Lluna en Vers

PalmaLa Lluna en Vers arriba a la quinzena edició i ho celebra amb 15 propostes musicals i literàries que tenen la paraula i la tradició oral com a fil conductor. Així ho han anunciat aquest dimarts en roda de premsa la consellera de Cultura, Antònia Roca, i la directora de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells. El programa arrancarà el pròxim 22 de juny amb un concert de Ferran Palau a Binissalem i clourà el 7 de setembre a Santanyí amb l'obra teatral El gran manicomi, basada en la poesia d'Antonina Canyelles.

Segons han explicat la consellera i la directora de la Fundació, el programa té com a objectiu descentralitzar la cultura, distribuint-la per diferents llocs de l'illa, com ara la Casa Museu Llorenç Villalonga de Binissalem; el Museu de la Paraula - Casa Rafel Ginard a Sant Joan i el Centre de Poesia Contemporània Blai Bonet a Santanyí.

Música

Ferran Palau presentarà dia 22 de juny a Binissalem el seu darrer disc, Plora aquí, que es llançarà el pròxim 10 de maig i que significa el retorn del català després de gairebé dos anys allunyat dels escenaris. Xarim Aresté estrenarà el seu nou projecte, Un idioma nou, dia 29 de juny al teatre Principal de Santanyí. Aresté hi participarà en format sextet, amb Ricard Sohn (piano), Enric Fuster (bateria), Joan Garcías (contrabaix), Pep Garau (trompeta) i Tomeu Garcías (trombó). A més, hi haurà visuals en directe de Joan Garau.

Dia 6 de juliol, Clara Fiol (Marala) actuarà a Consolació (Sant Joan) i amb la menorquina Anna Ferrer presentarà el projecte Sal als ulls. Segons han explicat les artistes, es tracta d'un encàrrec Mallorca Literària que posa en diàleg la música de la tradició oral de Mallorca i Menorca, així com també fa valer la poesia feta per dones. Per la seva banda, Alidé Sans interpretarà les cançons del seu nou àlbum, Arraïtz, que significa arrel en la variant aranesa occitana.

Blaumut actuarà dia 20 de juliol a Consolació en una vetlada en la qual sonaran els seus temes més coneguts, com Bicicletes i Pa amb oli i sal. En col·laboració amb el festival Mobofest, La Lluna en Vers comptarà amb Maria Hein el 26 de juliol a Porreres. Imaràntia, el projecte de Miquel Brunet i Maria J. Cardona, oferirà amb Retruc una mirada particular al repertori patufet que el grup UC va començar a difondre i popularitzar fa ja 50 anys.

Gregotechno aportarà la seva original proposta escènica, musical i audiovisual, que fusiona cant gregorià i electrònica amb visuals del cosmos, el 17 d'agost a Santanyí. Judit Nedderman tancarà la seva gira del disc Lar a Sant Joan. Finalment, les gallegues Caamaño & Ameixeiras presentaran el seu nou disc, Quitar o aire!, el 30 d'agost als jardins de la Casa Museu Llorenç Villalonga de Binissalem.

Teatre

A més d'El gran manicomi, de la companyia Estudi Zero del Teatre Sans, La Lluna en Vers acollirà unhomenatge a la paraula de poeta valencià Vicent Andrés Estellés amb l'obra Va com va: tornar a les arrels, que tindrà lloc el 10 d'agost a Binissalem. Per acabar amb la programació teatral, dia 13 de juliol, el jardí de la Casa Llorenç Villalonga acollirà Estimadíssims malvats de Teatre Nu, amb Jordi Vidal i Laia Vallès.

stats