CINEMA

100.000 euros a quatre produccions audiovisuals

L'ATB i l'Institut d'Estudis Baleàrics han signat un conveni de col·laboració per a la promoció de les Illes Balears com a espai de rodatge

L’Agència de Turisme Balear (ATB) i l’Institut d’Estudis Baleàrics, del qual forma part Illes Balears Film Commission, han signat un conveni de col·laboració per a la promoció de les Illes Balears com a espai de rodatge. Una de les accions és l’aportació, en espècies, de despeses de viatges, desplaçaments, allotjament i altres serveis complementaris a projectes audiovisuals dirigits o produïts per professionals de les Illes Balears i que demostrin tenir una presència internacional, ja sigui per la seva distribució com pel recorregut per festivals de prestigi.

L’any 2016 s’han acollit a aquesta ajuda quatre produccions audiovisuals rodades a les Illes Balears; tres documentals i un llargmetratge de ficció que han sumat un total de 100.000€ d’ajut. Les pel·lícules són: Dies de llum, un documental dirigit per Andrés López Mengual que explica l’activitat de l’Associació de cineastes de les Illes Balears, que enguany fa deu anys. El film ha rebut una ajuda de 3.941,90€.

Dream Songs, un llargmetratge documental dirigit pel barceloní Agustí Vila, rodat íntegrament a Eivissa i que narra la història dels darrers hippies que viuen a l’illa des dels anys 70. S’ha fet en coproducció amb TV3, IB3, TV3 i la productora brasilera VPC Cinema Brasil, i ha rebut un ajut de 32.049,36€ de l’ATB.

La vida lliure, un llargmetratge de ficció dirigit pel català Marc Recha i coproduït per Turkana Films i La Perifèrica Produccions, amb la participació de TVC i IB3. El film, protagonitzat per Sergi López, està ambientat a la Menorca de principis de segle XX i és un retrat naturalista de la vida humana a través del paisatge dels que el viuen. Ha rebut un ajut de 60.581€ de l’ATB.

Vida i mort d’un arquitecte, un documental dirigit pel mallorquí Miguel Eek i produït per Mosaic Produccions i IB3, amb el suport del Consell de Mallorca, l’Ajuntament de Palma i el Col·legi d’Arquitectes de les Illes Balears. El biòpic investiga la vida i la mort de l’arquitecte José Ferragut Pou, un dels homes més fascinants de la Mallorca cultural de mitjans del segle XX i que fou assassinat en circumstàncies estranyes. Ha rebut una ajuda de 3.427,74€ de l’ATB.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF