Cultura 13/08/2018

Quatre noves exposicions a Es Baluard en l'inici de temporada

Els projectes se centren en diferents anàlisis al voltant de la societat contemporània i la història recent

Ara Balears
2 min
Francis Alÿs, The Night Watch, 2004 (fotograma del vídeo). / PETER HARHOLDT

PalmaEs Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma presenta quatre noves exposicions en els inicis de la temporada. Els projectes se centren en diferents anàlisis al voltant de la societat contemporània, des de les pràctiques artístiques i la història recent.

Ells i nosaltres

Una de les exposicions que obre la temporada el 20 de setembre és la tesi curatorial que presenta la relació simbiòtica i, alhora, contradictòria entre el món animal i les societats humanes, tot revisant canvis socials, legislació, documentació, corrents estètics, imatge i comunicació, línies de pensament, documentals i iconografia. Es podrà visitar del 21 de setembre al 3 de febrer de 2019.

Invisible

És una 'Carte Blanche' del col·lectiu associat Formatting Architecture, integrat per Antoni Gelabert i Néstor Montenegro, que donarà lloc a una feina que es fa ressò de les forces invisibles presents per transformar-les en una sèrie d'instal·lacions efímeres. La inauguració serà el dia 22 de setembre, coincidint amb la data de la Nit de l'Art d'enguany.

Ballard Baluard

La mostra dona visibilitat a una investigació en procés que parteix de la col·lecció i que reflexiona llargament sobre el món contemporani a partir de diferents intel·lectuals i artistes. Certes coincidències, com el fet que, per qüestions de la grafia, quan es busca a Google o xarxes socials el nom del museu Es Baluard, apareix «Ballard» com a opció, cognom de l'escriptor, que va residir la major part de la seva vida a Shepperton, un suburbi londinenc adossat a l'aeroport, una illa en si, proper i allunyat, han duit al museu a posar en marxa aquest projecte. L'exposició compta amb la col·laboració de Begoña Méndez i Josep Maria Nadal Suau. S'inaugurarà el 25 d'octubre amb una intervenció performativa de Francisco Ruiz de Infante. Es podrà visitar al Gabinet fins al 17 de març de 2019.

Videre. Produccions videogràfiques de les beques DKV Es Baluard

Un dels objectius de la direcció d'Es Baluard és sortir de les parets del museu. Així, a Can Oliver (Maó) es podrà veure una exposició que mostra el conjunt dels projectes premiats amb la beca DKV Es Baluard. La inauguració serà el pròxim 4 d'octubre i es mantindrà oberta fins al 6 de gener de 2019.

Col·lecció permanent

És una nova revisió de la col·lecció del museu a través de nous relats basats en la distopia, els gèneres i la idea de paisatge interior i exterior. La mostra es podrà veure fins al 6 de gener de 2019 al museu. Així mateix, presentarà noves activitats paral·leles els mesos vinents.

stats