Cultura 03/11/2020

El PSOE amplia als toreros les ajudes del sector cultural

El govern espanyol considera que els "professionals de la tauromàquia" són treballadors "de la cultura"

C. D.
1 min
El PSOE amplia als toreros les ajudes del sector cultural

PalmaRenou a Twitter entre el sector cultural: el PSOE ha publicat una piulada en què anunciava dues mesures per als "professionals del sector cultural" aquest migdia. Una de les mesures va dirigida únicament als toreros, que considera treballadors de l'àmbit de la cultura, de manera que se'ls permetrà l'accés a l'atur. L'altra apuntava que "s'elimina la necessitat d'acreditar la recerca activa de feina per sol·licitar la renda activa d'inserció o al subsidi extraordinari de desocupació".

La informació anava acompanyada d'una imatge d'una plaça de toros, fet que ha indignat molts professionals del sector cultural, que consideren que "la tortura no és cultura". A més, molts qüestionen que una plaça de toros sigui un espai cultural i consideren desafortunat que el PSOE hagi il·lustrat aquestes noves mesures amb una fotografia així i que inclogui els toreros com a treballadors del sector. L'escriptor Sebastià Portell, Mateu Xurí i Neus Truyol són algunes de les figures mallorquines que s'han manifestat en contra de la tauromàquia com a activitat cultural.

A la piulada, el govern deia que destina "recursos i esforç" a respondre de manera contundent a les "necessitats del sector" durant la crisi provocada per la pandèmia, i que els professionals que treballen en "espais culturals viuen moments durs" i necessiten "suport".

stats