PROPOSTA CULTURAL
Cultura 25/01/2017

Adela Ferrer arriba amb 'Madeja de ideas' a Sa Posada de Bellver

Més música, cinema, conferències, exposicions i altres activitats. Explicau-nos les vostres propostes a info@arabalears.cat

Ara Balears
7 min

Adela Ferrer / Música

Sa Posada de Bellver (carrer de Bellver, 7. Palma) / Dia 26 a les 21.30 h
Adela Ferrer.

Adela Ferrer torna a l’atmosfera escènica illenca amb ‘Madeja de ideas’, evolució que suma un mescla dels seus temes més recents en una proposta que trena el seu penúltim espectacle, ‘Idioma de café’, solapat al seu disc de ‘Vestida de vos’, gravat a Buenos Aires, amb noves puntades nascudes de l’aire mediterrani.

Orquestra Simfònica de les Illes Balears / Música

Auditòrium (passeig Marítim, 18. Palma) / Dia 26 a les 20 h
Julian Rachlin.

Aquest emblemàtic espai palmesà acollirà el setè de 15 concerts de què consta la formidable temporada d’actuacions de la Simfònica. La Sinfònica estarà dirigida per Pablo Mielgo i estarà acompanyada del violinista Julian Rachlin. Interpretaran el ‘Concert per a viola’ de Béla Bartók i ‘Simfonia núm.10’ de Dmitri Shostakovich.

‘Criticar la festa és fàcil, fer-la també’ / Conferència

Teatre Mar i Terra (carrer de Sant Magí, 89. Palma) / Dia 26 a les 20 h
‘Criticar la festa és fàcil, fer-la també’.

La Confraria de Sant Sebastià i Orgull Llonguet explicaran una mica la seva petita experiència demostrant que fer la festa és fàcil, amb poc pressupost, autogestió, idees, identitat… Si estau interessats a fer un trull, us donarem un cop de mà.

Art Studio amb José Fiol / Xerrada

Agapea (Marquès de la Fontsanta, 26. Palma) / Dia 26 a les 19 h
Art Studio amb José Fiol.

Art Studio és un nou cicle en el qual artistes visuals parlaran dels llibres i escriptors que intervenen en el seu procés creatiu en forma d'inspiració, documentació o investigació. Els artistes revelaran aquesta part fonamental en la pràctica artística. El primer serà José Fiol.

‘Los exiliados románticos’ / Cinema

CC Sa Nostra (Concepció, 12. Palma) / Dia 26 a les 20.30 h
‘Los exiliados románticos’.

Tres amics emprenen un viatge a la recerca d’amors idíl·lics i efímers. El que pretenen és experimentar noves emocions que els facin sentir vius. Podria ser un intent de cremar les darreres naus de la joventut, però també podria ser una mostra de la decadència del gènere masculí.

‘El món, un escenari, Shakespeare, el guionista invisible’ / Converses entre llibres

Casa Museu Llorenç Villalonga (Binissalem) / Dia 26 a les 19.30 h
‘El món, un escenari, Shakespeare, el guionista invisible’.

‘Converses entre llibres’ convoca els lectors al plaer compartit i multiplicat de llegir i comentar alguns títols que són clàssics de la literatura universal, a través de sessions de tertúlia i diàleg entre els participants amb un únic requeriment previ: dur la lectura feta de casa. Les lectures programades permeten viatjar arreu de la tradició literària occidental, tot descobrint les claus d’aquests textos i rastrejar-ne el seu influx en les narratives contemporànies. Aquest dijous és el torn de Jordi Balló i Xavier Pérez. En el seu llibre ‘El món, un escenari, Shakespeare, el guionista invisible’ analitza la influència de Shakespeare en les ficcions contemporànies.

‘Visions del dimoni’ / Conferència

Sa Congregació (Rosari, 24. Sa Pobla) / Dia 26 a les 20 h
‘Visions del dimoni’.

Mercè Gambús, catedràtica de la Universitat de les Illes Balears i especialista en Història de l’Art, oferirà una sessió dedicada a la iconografia de la figura del dimoni. L’activitat s’emmarca en el cicle de conferències ‘Mil Dimonis’, en què s’han abordat mirades ben diverses a aquest tema, des del punt de vista de gènere, antropològic, gastronòmic, musicològic, etnopoètic, etc, amb la participació d’especialistes com Gabriel Genovart, Francesc Vicens, Gabriel Mayol, Jaume Guiscafrè, Miquel Sbert, Antoni Janer i Tomeu Arbona, entre d’altres.

Concert dedicat a Häendel / Música

Can Ventosa (avinguda d'Ignasi Wallis, 26. Eivissa) / Dia 26 a les 19 h
Can Ventosa.

Els amants de la música podran gaudir d’un programa dedicat a Häendel interpretat per l’Antic Balàfia Ensemble.

Escriptura creativa / Taller

Llibreria Lluna (carrer del General Riera, 68. Palma) / Fins dia 28 de juny del 2017 de 19 a 20 h
La llibreria Lluna ofereix un taller d'escriptura creativa.

La llibreria Lluna ofereix un curs d’escriptura creativa, amb sessions de tres dimecres alterns per a cada aspecte de l’escriptura (dues de teòriques i una de pràctica). Dies 18 de gener i 1 i 15 de febrer, la trama; dies 15 i 29 de març i 12 d’abril, la focalització; dies 26 d’abril i 10 i 24 de maig, els personatges; dies 7, 21 i 28 de juny, els diàlegs. Preu: 65 euros cada taller.

‘Ramon Llull, 700 anys de missió’ / Exposició

Capella del Centre Cultural de la Misericòrdia (plaça de l'Hospital, 4. Palma) / Fins al 4 de febrer
'Ramon Llull, 700 anys de missió'.

El Bisbat de Mallorca vol donar a conèixer la universalitat de la feina de Ramon Llull amb una mostra d’obres creades per a l’ocasió que ja van ser exposades a Roma. La tasca cristianitzadora d’aquest filòsof mallorquí fou un model segles després de la seva mort per la dedicació i pel mètode que emprà. L’exposició s’inaugura el 17 de gener a les 19.30 h i romandrà a la Misericòrdia fins al 4 de febrer. Entrada gratuïta.

‘Ángeles y Demonios’ / Exposició

Espai Jove Llevant (carrer de Pere d’Alcàntara Penya, 10. Palma) / Fins al 31 de gener
Andrea Garau i Hernan Darío exposen a l'Espai Jove Llevant de Palma.

L’Espai Jove Llevant organitza l’exposició d’il·lustracions d’Andrea Garau i Hernan Darío ‘Ángeles y Demonios’. S’inaugura, amb un videoart, a les 19 hores a la plaça del Tub de Palma i després quedarà fins al 31 de gener a l’Espai Jove Llevant.

‘Aquí Radio Pekín’ / Exposició

TACA Studio (Sant Feliu, 17. Palma)
‘Aquí Radio Pekín’.

‘Aquí Radio Pekín’ és el darrer treball de l’artista Andrea Jarales a partir de la seva estada a la Xina. En una cultura on allò simbòlic està sent substituït per allò imaginari neix ‘Aquí Radio Pekín’. Amb la intenció de posar en context la convivència entre els discursos tradicionals i la música contemporània de la República Popular de la Xina, emergeixen diàlegs que, de manera multidisciplinària, naveguen entre la contradicció, el renou i la destrucció. Visions particulars que pretenen explorar part de la història i de l’actualitat d’un país.

‘Lenguaje’ / Exposició

L21 Gallery (c/ Gremi de Ferrers, 25. Palma) / Fins al 27 de març
‘Lenguaje’.

L21 presenta amb gran il·lusió ‘Lenguaje’, que serveix com a clausura del pròleg iniciat amb la performança de Joan Morey en el tancament de l’antic espai de la galeria del carrer de Sant Martí. La mostra inclou treballs de Wilfredo Prieto, Álvaro Gil, Ian Waelder, Marlena Kudlicka, Pedro Barateiro, Valerie Krause, Pep Vidal, Daniel Steegman Mangrané, Nuria Fuster, Jonathan Meese, Bel Fullana, Rasmus Nilausen, Rafa Forteza, Joan Morey, Alejandro Leonhardt, Abdul Vas i Secundino Hernández.

'Immersió' / Exposició

Lluc Fluxà. Espai H.C. (plaça de la Cavelleria, 4. Palma) / Fins al 3 de febrer
'Immersió'.

Lluc Fluxà. Espai H.C. presenta l'exposició 'Immersió', de Josefina Pino, en la qual la mar és la protagonista. Josefina Pino, nascuda a Felanitx, i de formació autodidacta, actualment viu entre Viena i l'illa de Mallorca. En aquesta mostra la mar està representada de manera agitada, regirada. En les seves aigues, s'hi troben figures, banyistes que juguen amb les onades o bé lluiten per mantenir-se surant. La mostra està formada per una sèrie de 'collages' (tècnica mixta) sobre tela, pintures i la instal·lació 'Fons Marí' (2016) a la piscina de l'Espai H.C. Els materials emprats són cartó, guix, acrílic i gravats reciclats.

‘Ming. L'imperi daurat’ / Exposició

CaixaFòrum (plaça de Weyler, 3. Palma) / Fins al 19 de febrer
Una de les peces que es podrà contemplar a l'exposició.

Arriba al CaixaFòrum, des del Museu nacional de Nanjin, aquesta exposició sobre una de les dinasties més importants de la Xina imperial, que hi governar durant més de tres segles. Al llarg dels pròxims tres mesos, les persones interessades en l'univers imperial de la Xina antiga tenen una cita amb aquest ampli mostrari format per més de 100 peces, entre articles tèxtils, de ceràmica, pintura i orfebreria, entre d'altres, i que situen el context precís per poder comprendre millor la transcendència històrica de l'art, la literatura i la cultura d'aquest període.

'Joan Miró. Mirades a la col·lecció' / Exposició

Fundació Pilar i Joan Miró (carrer de Joan de Saridakis, 29. Palma) / Fins al 19 de març de 2017
'Joan Miró. Mirades a la col·lecció'

La nova exposició 'Joan Miró. Mirades a la col·lecció' selecciona una part important del fons de l’artista provinent de la col·lecció de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, de col·leccions privades i del Govern de les Illes Balears. 146 obres de les dècades dels seixanta als vuitanta que ens introdueixen en l’univers creatiu de l’artista. Una mostra representativa en la qual es descobreix un Miró transgressor, més experimental que en èpoques anteriors. Una visita a l'exposició permet apreciar diferents àmbits creatius: la concepció del paisatge, l'influència de l'expressionisme americà, la proximitat a la cal·ligrafia oriental i l'ús quotidià d'objectes.

Col·lecció Yera / Exposició

MACE (R. Narcís Puget, s/n. Dalt Vila. Eivissa) / Fins al 9 d’abril de 2017
Col·lecció Yera

La col·lecció Yera, iniciada per Mariano Yera el 1999 i dirigida per la seva filla Natalia, està centrada en la pintura espanyola contemporània de la segona meitat del segle XX. Recorre un poc més de mig segle de la història pictòrica espanyola a través d’unes cent cinquanta obres de seixanta artistes. Aquesta col·lecció és una feliç trobada entre el món de l’empresa i l’art, una necessària col·laboració que assegura la supervivènca de la creació i contribueix a fomentar el coneixement i gaudir de nous llenguatges artístics.

stats