El programa infantil i juvenil dels teatres municipals de Palma ofereix nou espectacles d'ara al mes de maig

En aquesta edició del Tot i Molt, que arrancarà aquest dissabte amb la proposta de dansa 'Volen volen', s'han augmentat un 20% els caixets de les companyies i s'acostaran les funcions a les aules a través de l''streaming'  

La programació d'espectacles infantils i juvenils Tot i Molt de l'Ajuntament de Palma començarà aquest dissabte amb la proposta de dansa Volen volen, de la companyia Mariantònia Oliver. Serà el Teatre Municipal Catalina Valls el centre que, juntament amb el Xesc Forteza, acollirà les funcions d'aquest cicle d'arts escèniques. El regidor de Cultura, Antoni Noguera; el director general d'Educació i Política Lingüística, Jaume Ribas; el director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras, i un grup d'artistes i representants de diverses companyies que participen en el Tot i Molt s'han reunit aquest dilluns a Can Oms per presentar el programa.

En total, entre el darrer cap de setmana d'octubre i el mes de maig, s'han planificat nou espectacles de diferents disciplines d'arts escèniques. Així, hi haurà dansa, circ, teatre de text, clown, titelles i teatre d'ombres. L'elecció de les companyies i propostes que completen el cicle s'ha fet a través d'una convocatòria, els criteris de la qual varen ser acordats amb agents del sector cultural. Segons Contreras, el Tot i Molt, que ja està “molt consolidat”, ajuda a “reforçar el talent local”.

Aquest programa, en el qual participa també el Departament d'Educació del Consistori de Ciutat, no s'ha oblidat de la situació actual i la dificultat de molts centres per accedir als teatres. Tot i que l'objectiu és aconseguir que les escoles s'acostin a aquests espais, enguany s'acostaran les funcions a les aules a través de l'streaming, una proposta que permetrà que els alumnes gaudeixin d'aquestes activitats alternatives en el programa educatiu corrent. Per aquest servei es cobrarà un preu simbòlic, i tota la recaptació serà per a les companyies. Noguera ha destacat la “resiliència” del seu equip i l'esforç que està fent per adaptar els programes i les activitats a les restriccions i normes d'aquesta nova realitat: “Volem continuar acostant la cultura a les escoles. En qualsevol cas, i segons el nostre Pla de xoc, des de l'Ajuntament no suspendrem res, sinó que ajornarem”. A més, ha dit que seguint el Pla de xoc s'han millorat les condicions de contractació d'aquests espectacles: s'han augmentat un 20% els caixets però també es dona el 100% de la recaptació de la taquilla a les companyies.

El preu de les entrades per a tots els espectacles familiars de cap de setmana serà d'un euro per a infants de 0 a 24 mesos, de sis euros l'anticipada i de vuit euros a taquilla per a la resta d’infants de fins a 16 anys, i de vuit euros l'anticipada i deu a taquilla per als adults. La compra d'entrades es podrà fer a través de www.palmacultura.cat o bé a taquilla en els horaris establerts.

El programa

Besa'm 2.0, de Pepa Cases, una funció sobre la violència masclista, que funciona com a taller didàctic, es podrà veure al Catalina Valls els dies 28 i 29 de novembre. Els dies 19 i 20 de desembre serà el torn de l'espectacle de La Fornal Tina, la bruixa fina. Amb vista a l'any vinent, els dies 30 i 31 de gener el teatre acollirà L'Odissea d'Ulisses Centelles, una proposta d'Iguana Teatre que parla als més petits de la contaminació i el drama dels refugiats, entre altres temes d'actualitat. Rissaga, una obra d'Elixir Teatre que tracta els trastorns mentals, es podrà veure els dies 20 i 21 de febrer. La companyia Clownomadas presentarà, els dies 13 i 14 de març, Utopia, en què un pallasso farà emocionar grans i petits. Els dies 27 i 28 de març serà el torn d' On és quan ja no hi és?, una obra de Tolo Ferrà que reflexiona sobre com es tracta la mort amb els més petits. 

El dissabte 24 i el diumenge 25 d'abril, el Xesc Forteza acollirà l'espectacle El lladre d'ombres, de Tomeu Gomila, una proposta d'espectacle visual. La última funció del Tot i Molt serà Ella Balla, de la companyia Moskitas i Griot, que està programada per als dies 8 i 9 de maig al Catalina Valls. 

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF