Cultura 07/06/2018

Miquel Àngel Llauger guanya el 16è Premi de poesia Sant Cugat, dedicat a la memòria de Gabriel Ferrater

El Premi Gabriel Ferrater és una proposta de la comissió ciutadana Gabriel Ferrater de Sant Cugat, la ciutat on el poeta va viure tota la seva vida adulta

Ara Balears
1 min
Miquel Àngel Llauger guanya el 16è Premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater

PalmaEl poeta mallorquí Miquel Àngel Llauger ha rebut aquest dijous, a l’Hotel Neri, de Barcelona, el 16è Premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater per l’obra “Fourmillante”. El premi, convocat per l’Ajuntament de Sant Cugat, Edicions 62 i la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, és un dels més ben valorats del país, amb una dotació econòmica de 7.250 euros, i inclou també la publicació i la distribució de l’obra per part d’Edicions 62. El poeta guanyador també rep una escultura de Pep Codó.

Per a Jordi Cornudella, un dels membres del jurat i representant d'Edicions 62, "el fet que l'autor no sigui mediàtic fa que la seva maduresa i capacitat de reflexió es noti als poemes. El fet de ser 'desconegut' el converteix encara més en una novetat atractiva."

L’acte també ha comptat amb la presència de la poetessa i crítica literària Marta Pessarrodona, membre del jurat. Amb aquest premi i el Festival Nacional de poesia de Sant Cugat, que acollirà la presentació de l’edició impresa de “Fourmillante”, la ciutat segueix apostant fermament per la creació i la promoció de la poesia al nostre país.

Aquest mateix dijous a la tarda, es presentarà el guanyador a Sant Cugat i tindrà lloc l’acte de lliurament dels premis del 20è Concurs literari Gabriel Ferrater per a centres educatius de secundària.

stats