La recepta de Miquel Calent: porc confitat amb albercoc
Escaldam les llengües de porc en aigua bullent, a la qual haurem afegit una cabeça d’alls, una fulla de llorer, un pebre coent, un raig de vinagre i una embosteta de sal. Passats quinze minuts, les escorrem i les pelam en calent. Ara les trossejam, les adobam amb sal, pebre bo i saïm fus. Les coem en un recipient tapat hermèticament al forn a uns 125 graus durant quatre hores. Per fer la salsa, fonem el sucre en una greixonera. Quan sigui ros però no cremat, el desglaçam amb un raig de vermut negre. Hi afegim els albercocs secs de Porreres, ho cobrim amb el brou de carn i també hi tiram unes cullerades de fons fosc. Ho coem durant 45 minuts. Per muntar el plat, el primer que farem serà pintar-lo amb una reducció de palo; després hi posarem uns punts de puré de patata rústic, el porc confitat, a damunt la carn, una mica de salsa i uns bocinets d’albercocs secs i frescs. Bon profit!
Dues llengües de porc negre
Albercocs secs de Porreres
Albercocs frescs
Brou de carn
Fons fosc
Vermut negre
Sucre
Puré de patata
Reducció de palo
Sal, Vinagre, Oli d’oliva
Llorer
Pebre coent
Alls, Pebre bo
Saïm de porc