TEATRE
Cultura 04/10/2012

La família reial del 'Polònia' fa el salt al musical amb Dagoll Dagom

L'espectacle 'La família irreal', que combina realitat i ficció, s'estrenarà el 8 de novembre al Teatre Victòria

Laura Serra
1 min

BarcelonaAquest dijous al migdia, la família reial del 'Polònia' ha presentat el seu nou espectacle, 'La família irreal', que s'estrenarà el 8 de novembre al Teatre Victòria i farà funcions prèvies a Rubí, (13 i 14 d'octubre), Vic (28 d'octubre) i Lleida (3 de novembre).

El muntatge suposa el salt als escenaris de l'equip de guionistes i actors de Minoria Absoluta de la mà experta de la companyia Dagoll Dagom. Toni Albà, Agnès Busquets, Queco Novell, Mireia Portas, Mònica Pérez, Anna Bertran, David Olivares i Xavier Serrano formen el repartiment. A la presentació, el monarca ha cantat una versió de 'Sigo siendo el rey': "Con corina y sin corona, mi mundo se desmorona, y me persigue la ley", diu la lletra, i Urdangarin s'ho mira avergonyit.

El muntatge, "en la llengua que parlem a casa: grec, anglès o castellà", ha aclarit el príncep Felip, inclou temes d'actualitat en un argument de ficció. Per això no descarten fer-la a Madrid. "Si hi ha demanda no la farem", ha apuntat el fals rei. I Toni Soler ho ha aclarit: "Amb set anys de 'Polònia' hem après a esquivar demandes". Un dels autors, Jordi Ventura, ha explicat que des que van pensar el guió, "el rei ha anat a Botswana, ha matat un elefant, li han sortit amants, en Froilán s'ha disparat el peu...", enumerava. I tot ho han integrat al text, que anirà mutant a mesura que els passin més coses als reis.

stats