Cultura 06/07/2020

Un pescador dona al Museu de Menorca set àmfores de l'època romana

Les peces estan en molt bon estat de conservació i es varen trobar al sud-est de l'illa, a uns 500 metres de profunditat

Ara Balears
1 min
El Museu de Menorca

PalmaUn pescador de Maó ha donat aquest dilluns al Museu de Menorca set àmfores de l'època romana que va trobar mentre treballava amb el seu vaixell de pesca d'arrossegament, segons ha informat Efe. "Sempre és bonic poder extreure peces de patrimoni del fons de la mar i és una obligació per part nostra donar-les a institucions que les salvaguarden", ha dit Ramon Bondia, de 74 anys, pescador amb sis dècades d'experiència. "És habitual a Menorca aquest tipus de troballes, encara que avui dia són més a trossos que senceres, ja que cada vegada n'hi ha menys", ha afegit.

Octavi Pons, del Departament d'Arqueologia del Museu de Menorca, s'ha mostrat satisfet per poder recuperar unes àmfores que –ha assegurat– estan en "molt bon estat de conservació". Segons ha explicat Pons, es varen trobar al sud-est de l'illa, a uns 500 metres de profunditat. "Són contenidors d'oli i generalment han aparegut al sud d'Espanya i Portugal. Corresponen als segles I-III després de Crist i la seva funció era transportar l'oli", ha detallat.

Les àmfores seran examinades per la restauradora del Museu de Mallorca, que n'avaluarà l'estat i decidirà si és necessari o no dessalar-les. Segurament, seran guardades al mateix centre expositiu fins que s'organitzi una exposició específica sobre l'etapa romana. Des de la institució, es demana als ciutadans que tornin aquestes peces perquè no es perdin, i evitar així que es venguin en el mercat negre.

stats