Cultura 17/04/2024

La Part Forana s’avança a Sant Jordi

Cada any són més els municipis de Mallorca que organitzen activitats en el marc del dia del llibre durant els dies previs al 23 d’abril

3 min
Una imatge de Sant Jordi

PalmaManacor, Porreres, Binissalem, Mancor de la Vall, Lloseta, Marratxí… L’agenda dels municipis mallorquins s’omplirà d’activitats relacionades amb el món dels llibres amb motiu de la celebració de Sant Jordi el pròxim dimarts dia 23, diada en què Palma es converteix en epicentre de la celebració. És per això que els dies previs, i més enguany que cau tan a prop del cap de setmana, són moltes les fires, tallers, presentacions i contacontes que s’avancen a un grapat de pobles de Mallorca. Aquesta és la programació anunciada a alguns d’ells:

Per començar, un dels municipis que esdevenen protagonistes d’aquestes dates és Manacor, on entre els dies 19 i 28 d’abril es farà la Setmana del Llibre, amb activitats de tota casta a partir d’aquest divendres, en què el sus tindrà lloc a la Biblioteca de Son Macià a partir de les 17 h. El pròxim diumenge dia 21 la zona enjardinada del Museu d’Història de Manacor es transformarà en un 'bosc encantat' durant tot el dia, on hi haurà des de contacontes fins a un recital poètic a partir de les 19 h. I el pròxim dilluns dia 22 s’ha organitzat una revetlla de Sant Jordi a Portocristo, amb fira del llibre i bibliomòbil, entre d’altres. 

Per la seva banda, a Lloseta s’hi ha convocat per primera vegada una fira prèvia al dia del llibre sota el títol Tot esperant Sant Jordi, que hi tindrà lloc des de les 10 h fins a les 19 h. A més de paradetes de llibreries i activitats infantils, la programació inclou una taula rodona d’escriptors llosetins, una trobada de clubs de lectura oberta a tots aquells que s’hi vulguin afegir i un concert final a càrrec de Salvatge Cor. 

l el mateix dissabte hi haurà activitats al municipi de Mancor, on a les 11 h hi haurà el contacontes El cavalleret Jordi i a les 12 h hi haurà un taller de roses ensucrades, a més d'una ludoteca i venda de llibres durant tot el dematí. 

L’agenda d’actes en el marc del dia del llibre en deixa un bon grapat a Binissalem, on es faran contacontes, xerrades i diferents tallers, com ara un d’arts gràfiques que consistirà a estampar una bossa amb una il·lustració de Sant Jordi. Serà dissabte dia 20 d’abril entre les 10.30 h i les 13 h a Can Gelabert. 

També hi haurà activitats a Porreres durant el cap de setmana, on s’ha organitzat un contacontes de Sant Jordi per a dissabte dematí i una paradeta amb roses i llibres feministes i coeducatius per a diumenge entre les 9 h i les 13 h, a càrrec del col·lectiu Veus Feministes. 

I si bé el mateix dia 23 hi haurà un bon grapat d’activitats a Inca, entre elles la presentació del recull dels premis Ciutat d’Inca 2022-2023, en els dies previs també s’han organitzat activitats emmarcades en aquesta celebració, com la trobada del club de lectura feminista a la llibreria Espirafocs dia 18 a les 19.30 h per comentar La història dels vertebrats, de Mar Garcia Puig. 

On també se celebrarà Sant Jordi uns dies abans és al casal Solidari de Pòrtol, en aquest cas amb una jornada organitzada per a diumenge dia 21 d’abril. A partir de les 10 h hi haurà paradetes, tallers i jocs, a més de servei de bar i berenar. A més, s’hi ha organitzat una trobada poètica amb micro obert amb la participació de Damià Rotger, Carme Castells, Pere Joan Martorell i Pere Perelló, entre d’altres. 

stats