Cultura 27/12/2021

Palma acollirà activitats de la Biennal de Pensament en col·laboració amb Barcelona

Els 43.000 visitants que han passat pel Casal Solleric enguany "confirmen l'encert" d'aquest nou enfocament, segons Cort

ARA Balears
2 min
El Casal Solleric continuarà sense director fins passat l’estiu.

PalmaPalma coorganitzarà i acollirà bona part de la Biennal de Pensament, iniciada a Barcelona per pensar les ciutats des de l'espai públic. L'edició està prevista per a la tardor del 2022, segons ha informat aquest dilluns l'Ajuntament de Palma en un comunicat.

El Casal Solleric ha treballat durant els darrers anys la línia de pensament i s'ha convertit en un centre de reflexió crítica a través de les arts visuals, segons el Consistori. Els 43.000 visitants que han passat pel casal enguany "confirmen l'encert" d'aquest nou enfocament, que ho ha aconseguit a través de les crides i amb el programa expositiu i d'activitats del centre. Pel que fa a altres institucions, s'està treballant amb l'Institut Ramon Llull per fer un projecte de residències de pensament al voltant de l'art i les humanitats, que es dirà Faber Palma.

A l'hora de fer un balanç cultural d'enguany, el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha assegurat que 5.324 persones i 50 entitats socials han participat de les propostes fetes per la seva àrea gràcies al programa social de Palma Cultura. A més, 584 persones han pogut accedir a 89 espectacles dels teatres municipals amb el programa Butaca Social. "Això demostra que feim cultura pensant en la seva implicació social", ha recordat Noguera.

Enguany la programació cultural de l'Ajuntament ha arribat a 22 barris i pobles de Palma amb programes, com els itineraris Altres Mirades, o festivals com el PalmaDansa, que s'ampliarà el 2022 amb una línia pròpia de programació anomenada Cultura a Barris. Cal destacar també que 174.005 persones han utilitzat les biblioteques municipals, participant de 658 activitats i 30 clubs de lectura.

Les sales d'assaig per a músics seran una realitat el segon semestre del 2022 i la biblioteca de Pere Garau a mitjan any que ve. També s'acabaran les obres al nou centre de circ de Can Ribas per tal que es pugui obrir el 2023; es continuarà fent feina amb l'antiga presó com a centre de creació i s'enllestiran les obres de consolidació del castell de Bellver i de l'edifici Moneo que ara mateix estan en marxa. Igualment, s'iniciaran les obres de restauració i consolidació dels grafits Son Boter a la Fundació Miró.

stats