Cultura 17/06/2020

L'Orquestra Simfònica celebrarà el Dia internacional de la música amb concerts simultanis a les quatre illes

El castell de Bellver acollirà a partir del 24 de juny més de 20 actuacions de petit format

Maria Llull
2 min
Una de les actuacions de la Simfònica en el Castell de Bellver

PalmaL'Orquestra Simfònica de les Illes Balears (OSIB) celebrarà el Dia internacional de la música –21 de juny– amb concerts simultanis a les quatre illes, concretament al far de la Mola, l'Orfeó Maonès, Eivissa i l'Auditori d'Alcúdia. Les quatre actuacions començaran a les 20.30 h i s'emmarquen en el cicle '#Sonam per tu', una idea que va sorgir durant el confinament i que també ha servit per posar títol al retorn a la presencialitat dels músics.

El director de l'OSIB, Pablo Mielgo, i el gerent, Pere Malondra, han explicat aquest dimecres en roda de premsa que el cicle, a més d'oferir actuacions gratuïtes a diferents municipis de Mallorca, Menorca i Eivissa, també inclourà 24 concerts de petit format al castell de Bellver de Palma entre el 24 de juny i el 26 de setembre, a un preu de 20 euros. "Iniciam l'activitat cultural dels municipis, sempre tenint molt clar que s'han de complir les mesures de seguretat", ha dit Malondra, qui ha agraït als músics que "hagin flexibilitat les seves vacances per tirar endavant el cicle".

Les actuacions a Bellver han passat de 6 a 24, amb l'objectiu que el màxim nombre de persones "puguin gaudir d'una o dues actuacions de la Simfònica", ha afegit el gerent. L'escenari palmesà rebrà artistes de primer nivell, com el violinista Joji Hattori, les sopranos Lisa Larsson i Irene Mas, el baríton José Antonio López, la pianista Saskia Giorgini, i els violinistes Nina Heidenreich i el mallorquí Francesc Fullana. Quant a les obres, inclouran peces de Bach, Beethoven, Mozart, Mahler, Stravinski, Mendelssohn, Ravel, Debussy o Stravinski.

Per la seva banda, Mielgo ha explicat que la iniciativa '#Sonam per tu', pensada per als vídeos que varen fer els músics des de casa durant el confinament, "ha agafat cos" en el retorn a la presencialitat, el sus de la qual va ser el 29 de maig a Campanet. En total, es faran 60 concerts. "Era la nostra obligació com a artistes tornar a tenir aquesta experiència, tant per al públic com per a nosaltres mateixos. L'impuls ha sortit dels músics mateixos", ha comentat el director, a més de destacar la bona rebuda per part dels consistoris. "La nostra obligació és retornar la il·lusió i l'esperança", ha afirmat.

De fet, els concerts de la Simfònica d'aquest estiu comparteixen aquest missatge d'esperança i també serviran per retre homenatge als músics de la formació, els quals "varen estar en perill fa sis anys", quan la crisi econòmica va posar contra les cordes la viabilitat de l'orquestra. "Posarem un photocall al castell de Bellver amb cadascun dels membres de l'orquestra que toca als concerts. Els músics són els protagonistes, juntament amb els missatges d'ànim", ha destacat Mielgo.

Segell discogràfic

Malondra també ha anunciat que l'OSIB ja compta amb un segell discogràfic que permetrà distribuir el seus enregistraments a més de 40 plataformes musicals. De moment, s'han publicat quatre discos: Revolució amb la Simfonia núm. 7 de L.v. Beethoven i The Rite of Spring de P.I. Txaikovski; Simfonia núm. 2 de G. Mahler i les obres dels compositors mallorquins Mallorca Suite de Baltasar Samper i Foners d’Antoni Parera Fons.

stats