Agenda cultural
Cultura 03/03/2023

No te'n perdis ni una

Algunes recomanacions culturals per la setmana que ve

3 min
No te'n perdis ni una

La setmana que comença, amb Alba Tarragó

Celebraré el final de la setmana del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, a la festa del col·lectiu Dones Fest a Es Gremi. Diverses dones de l’escena musical illenca han unit forces per crear aquesta jornada. Hi actuaran les artistes Sweet Poo Smell, U.R.Bad, Hadooken, Fame And The Flames, DLTA, Desenterradas i Maribel Mayans. A més, Sputnik Radio emetrà en directe durant tot el dia amb entrevistes a dones del sector, tant a escala local com estatal. També hi haurà tres associacions amb estand propi: Auba Associació, de dones afectades de càncer de mama; Movi Endo i Projecte Francina Fletxes, contra el càncer de mama. Diumenge 12 de març de les 11 h a les 20 h.

Riuré amb Facu Díaz, membre del duo ja icònic que forma amb l’humorista Miguel Maldonado. Abans sota el títol de No te metas en política i ara, Quieto todo el Mundo, ambdós s’han fet un nom a l’escena dels pòdcasts a escala estatal i internacional. Ara, Díaz arriba a Mallorca amb el seu xou en solitari Se pudrió todo, al cinema Rívoli de Palma. Divendres 10 de març a les 22 h. 

Cartell de l'espectacle

Gaudiré amb les il·lustracions i pintures de les tres artistes Mercedes Azpilicueta, Sarah Bechter i Inês Zenha, que agrupa la mostra conjunta Tales of disorder (Històries del desordre) a la Galeria Pelaires de Palma.

Sucumbiré a la pel·lícula que “ha fet que molts irlandesos vulguin aprendre gaèlic”, segons el seu director, Colm Bairéad. Es tracta de The Quiet Girl, disponible a CineCiutat, protagonitzada per una nina de nou anys, Cáit (Catherine Clinch), que viu la seva pròpia guerra interior.

'The Quiet Girl'

Convidaré ma mare al teatre Principal de Palma per anar a veure l’obraLoquis, de Neus Nadal, sobre la maternitat. La protagonitzen na Laura i n’Amanda, dues dones que pateixen la pressió de la societat a l’hora de decidir què passa dins el seu úter, i que viuen una batalla per aconseguir allò que desitgen. Ambdues fan front a les crítiques, als consells, al patriarcat i a la violència. Divendres 10 i dissabte 11 de març a les 20 h i diumenge 12 de març a les 18 h.

La setmana que comença, amb J. A. Mendiola

Commemoraré els quaranta anys de l’Estatut d’Autonomia amb el concert que l’Orquestra Simfònica Illes Balears, dirigida pel seu titular, Pablo Mielgo, oferirà al teatre Principal de Palma acompanyada per tres icones musicals de les quatre Illes. Des d’Eivissa i Formentera seran Els Ressonadors, els quals interpretaran, entre d’altres, Anàrem a Sant Miquel, Jo tenc una enamorada i Visc a Formentera. Per la seva banda, Cris Juanico serà el representant menorquí, el qual interpretarà Si vens, Com un infant i Enmig del desert. Per part de Mallorca, qui millor que Maria del Mar Bonet, que cantarà Merhaba, Les Illes i Des de Mallorca a l’Alguer. Divendres 10 de març a les 21.30 hores.

Aniré fins al Teatre de Manacor, on Joan Gomila celebra amb La Fornal el seu vintè aniversari amb la representació d’un dels seus títols més emblemàtics, L’home del vol vertical, la història de Pere Sastre Obrador, un pagès de Llucmajor, que a principi del segle XX va construir un prototipus d’helicòpter a les cases de Son Gall. Dimecres 8 de març a les 19.30 h.

L’home del vol vertical,

Volaré fins a Barcelona per commemorar el centenari del naixement de Maria Callas, gràcies a l’espectacle, entre l’òpera i la performança, que Marina Abramovic, amb el títol de 7 Deaths of Maria Callas, oferirà al Gran Teatre del Liceu. Dijous 9 de març a les 19 h.

Tornaré a l’església de Santa Maria la Major d’Inca per veure i escoltar un dels millors concerts d’aquesta edició del Festival Internacional de Música Barroca, a càrrec de l’Accademia Hermans, en el qual, amb el títol Sonate veneziane-la Sereníssima, interpretaran música de Vivaldi, Sonate per traversiere e basso continuo i la Sonata per violoncello e basso continuo; de Tomaso Albinoni, 12 Trattenimenti armonici Op. 6, i de Benedetto Marcello, 12 Recorder Sonatas. Diumenge 12 de març a les 18 h.

El Festival Internacional de Música Barroca

Patiré amb Rota, al Teatre del Mar, on Raquel Ameri intepretarà la peça de Natalia Villamil, dirigida per Mariano Stolkiner, en la qual conta la història d’una dona que pugna per reconstruir la seva existència després del suïcidi del seu fill. La recerca de l’amor i de la comprensió. Dissabte 11 a les 20 h. I diumenge 12 a les 18 h.

stats