Cultura 27/07/2018

Els hotelers es sumen a la Nit de l'Art

L'Ajuntament de Palma, el Consell, el Govern i l'associació de galeristes Art Palma Contemporani han fet un avanç de la programació

María José Ribas
2 min
Presentació  Nit de l'art 2018 a Can Balaguer./ ISAAC BUJ

PalmaAquest divendres al matí, a Can Balaguer s'ha fet la primera aproximació a la Nit de l'Art 2018. La programació de conferències, visites guiades i inauguracions es desenvoluparà del 20 al 22 de setembre. L'Ajuntament, el Consell, el Govern i l'associació de galeristes Art Palma Contemporani han fet un avanç de la programació i de les principals línies per a l'edició d'enguany.

Llorenç Carrió ha explicat com l'acte marca l'inici del curs cultural, ja de fa 22 anys. L'Ajuntament, amb la intenció d'acompanyar i ajudar als galeristes en la iniciativa, inclou un nou espai a la programació, el Pati de Can Balaguer. Allà es trobarà un projecte comissariat per Tolo Cañellas, sota el títol 'La música és la resposta', que inclou dues peces de col·laboració entre Carles Congost i Josep Xortó, i d'Albert Pinya i Juan Miquel Oliver.

L'aportació del Casal Solleric amb 4 exposicions, 'Cànon', de Mateo Maté a la Planta Noble, planta baixa 'Tots els canvis s'han desat', una proposta del comissari Pau Waelder, l l'espai dipòsit, Mónica Fuster mostrarà la instal·lació 'Óleo' i Nauzet Mayor exposarà al Box 27.

Frederic Pinya, president de l'associació de galeristes Art Palma Contemporani, ha expressat com el treball actiu en la Nit de l'Art cada any compta amb més suport i temps de preproducció. Ha agraït a tots els col·laboradors i en especial al batle, el canvi de mentalitat i la bona predisposició per millorar la qualitat de la proposta. Per la programació de convidats a les conferències, es compta amb el suport del Ramon Llull, el Consell s'implica amb les visites guiades, i el Caixa Forum, cada any s'involucra més cedint l'espai per les conferències.

Per primer cop al sector hoteler s'ha sensibilitzat amb la iniciativa, apostant per un nou model de ciutat, que atrau un públic turístic que també busca un referent cultural, no sols un destí de sol i platja. Antoni Noguera ha expressat la seva intenció de fomentar Palma com una ciutat moderna i cosmopolita, més creativa, on la cultura juga un paper fonamental. Per aquesta raó la seva intenció és aglutinar forces, per professionalitzar i internacionalitzar l'esdeveniment.

stats