Cabaret Pop
Cultura 18/03/2023

Futurs 'nepo babies': els famosos s'emporten els seus fills als Oscars

Salma Hayek, Brendan Fraser i Colin Farrell aprofiten la gala per donar a conèixer i promocionar els seus fills

4 min
L'actor Colin Farrell amb el seu fill Henry a la 95a gala dels Oscars

BarcelonaMentre Hollywood viu des de fa mesos una agra polèmica que qüestiona a través de les xarxes socials la vàlua professional de tots aquells famosos que són al seu torn fills de famosos, sembla que a la meca del cine les celebrities no tenen cap remordiment sobre aquesta qüestió i han decidit no deixar passar cap oportunitat a l'hora d'exposar als focus els seus fills, els futurs fills de de Hollywood. La darrera mostra d'això la vam tenir aquesta setmana als Oscars, on molts dels actors invitats van acudir a la gala acompanyats dels seus fills per començar així a posar els fonaments la seva futura fama, que com més aviat comenci més avançada anirà en la cursa boja pels followers en què vivim immersos.

Això de cedir part dels flaixos als fills és una cosa que havia passat sempre, però mai amb tanta intensitat com enguany. En aquesta 95a edició dels Oscars no només els hi van dur perquè comencessin a fer contactes (aka networking), sinó que fins i tot els van posar al photocall del Dolby Theatre de Los Angeles, un honor que tradicionalment només era per als invitats i no per als seus acompanyants. Tant va ser així que totes les agències presents en aquesta gran gala van proveir fotos dels famosos amb els seus fills, molts dels quals encara lluny de complir la majoria d'edat.

Una de les que més van cridar l'atenció va ser Valentina Paloma Pinault, que amb només 15 anys va arribar a la gala de bracet de la seva mare, l'actriu Salma Hayek. La dona i la filla del propietari del grup de luxe Kering, François-Henri Pinault, fins i tot es van vestir del mateix color perquè la seva presència fos altament satisfactòria per als mitjans que es dediquen a fer anàlisis de moda. La llista Rich Kids 2023 va situar recentment Valentina Paloma com la tercera menor d'edat més rica del món, cosa que podria fer pensar que no necessita la fama per a res. Però això és un pensar de persona pobra, perquè a la jet set quan ja s'és molt ric encara es vol alguna cosa més que et diferenciï dels altres multimilionaris: la fama.

Salma Hayek i la seva filla Valentina Pinault, ambdues vestides de Gucci, a la gala dels Oscars del 2023.

Íntima amiga de Valentina Paloma és Bu Cuarón, filla del realitzador Alfonso Cuarón. No és estrany que el seu pare se l'emportés als premis de l'acadèmia nord-americana, ja que l'exòtica filla del cineasta es guanya la vida com a influencer, un negoci que pot viure una forta embranzida gràcies a la dosi extra de nous followers que li hagin pogut caure a còpia de trepitjar la catifa xampany que enguany recobria l'entrada dels Oscars. Bu anava vestida de Gucci, firma del pare de la seva amiga Valentina. Els nepo babies sempre fan pinya.

Dues aparicions també molt comentades van ser les dels dos fills que Brendan Fraser es va emportar a la gala. Holden i Leland, de 19 i 16 anys respectivament, es van beneficiar moltíssim del tsunami d'atenció que va rebre el seu pare aquella nit, premiat pel seu brutal paper a La ballena. No hauria de sorprendre que aviat fessin campanyes d'Instagram o que els veiéssim desfilant per a alguna gran firma. La matèria primera hi és, potser només feia falta que algú els veiés en acció. És a dir, als Oscars. L'elecció dels seus vestits també va ser molt meditada. 100% moda. De fet, Fraser també se'ls va emportar a la festa que la revista de moda Vanity Fair sempre organitza després dels Oscars, on encara van apostar més fort, amb looks molt potents.

Brendan Fraser amb els seus fills Leland (a l'esquerra) i Holden (a la dreta).

El que més va anticipar la fama del seu futur nepo baby va ser Colin Farrell, que es va emportar a la gala el seu fill petit, Henry Tadeusz, que té només 13 anys. La criatura és producte de la seva relació amb l'actriu polonesa Alicja Bacjeda-Curús, que tot i la nacionalitat dels seus pares és nascuda a Mèxic. La posada en escena va ser magníficament planejada, ja que al nen li van enfundar un vestit idèntic al que duia el seu pare, que també vivia una nit de glòria gràcies a la seva nominació per The banshees of Inisherin. En aquest cas, el nen és tan jove que encara no se sap si voldrà disposar de la seva fama heretada, però per si de cas la llavor ja està plantada.

L'actor Colin Farrell amb el seu fill Henry a la gala dels Oscars.

Molt més atractiva per als mitjans resultava la història de Jennifer Conelly, que va acudir a la gala acompanyada del nen que fa 20 anys portava dins la panxa justament mentre posava al photocall dels Oscars. Amb 52 anys, l'actriu estava resplendent al costat del seu fill Stellant, de 19, que va tenir amb Paul Bettany, a qui va conèixer a la pel·lícula Una ment meravellosa. Una història de cine ideal que resulta absolutament llaminera per parlar d'un jove que es dedica a la música, un àmbit molt competitiu on la fama sol ser molt útil.

Jennifer Connelly i el seu fill Stellan a la gala dels Oscars.

Els exemples podrien seguir i seguir, ja que hi va haver molts altres actors i actrius que van aprofitar la llum dels focus per exhibir la seva quitxalla, que en un entorn tan competitiu tant pot explotar aquesta aportació extra de popularitat, que no es pot pagar amb diners. De fet, va ser també notable que nepo babies d'una certa edat com la filla gran d'Andie MacDowell, Rainey Qualley –que ja té 33 anys–, seguissin explotant aquest vessant de fills de per acabar d'arrodonir el negoci. Rainey, per exemple, es dedica a l'actuació i també a la música, però alhora també fa campanyes a través d'Instagram. El mateix amb Henry Hall, fill de Julia Louis-Dreyfus, que també es guanya la vida amb la música. Les oportunitats mediàtiques passen quan passen, i en aquesta indústria tothom té claríssim que no es poden desaprofitar.

Andie MacDowell amb la seva filla gran, Rainey Qualley, als Oscars del 2023.
stats