Publicitat
Publicitat

Art

Un mural fet a Síria amb materials reciclats aconsegueix un premi Guinness

L'obra, de l'artista sirià Muafak Majul, té 720 metres quadrats i guarneix un recinte escolar

El mural, ideat per l'artista sirià Muafak Majul, de 720 metres quadrats, és el més gran del món fet amb materials reciclats. Des del 26 de març passat, aquesta fita l'ha inscrit al llibre Guinness dels rècords. L'obra guarneix l'exterior del recinte d'una escola de Damasc i es troba en un carrer molt transitat.

Majul, de 56 anys, va començar amb el projecte l'agost del 2013, i declara que el seu objectiu no era batre cap rècord. "Va ser un professor de la Universitat de Damasc, Darem Tabaa, qui va tenir la idea i la va presentar", aclareix. En un país submergit en una guerra des de fa tres anys, l'artista declara en una entrevista telefònica a Efe que el que volia era "fer somriure la gent, especialment els nens, i que per un moment deixessin de banda les dificultats del dia a dia".

L'elaboració del mural ha durat mig any, i en aquest temps Majul ha tingut l'ajuda de sis artistes sirians més i dos ajudants. Veïns del barri també han participat al projecte.

El mural va quedar acabat enguany, al gener, i s'hi poden observar tota mena d'objectes: tasses, llaunes, coberts... "Als nens els va encantar quan el van veure per primera vegada, i els va sorprendre", declara Muafak Majul. I conclou: "En general, hem rebut una resposta molt positiva de la gent".

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF