Cultura 09/03/2020

La Mostra de Cinema de Muntanya de Palma guardona els curtmetratges 'This is herstory' i 'Beyond the glacier'

En la categoria de fotografia, el premi ha estat per al projecte 'Quebrantahuesos, las barbas del viento', de Manuel Mateo Lajarín i Tony Peral

E. N.
1 min
Fotograma de 'Beyond the glacier'

PalmaEl segon Certamen de Curtmetratges Documentals de Muntanya que convoca la Mostra de Cinema de Muntanya de Palma (MCMP) ja té guanyadors. Enguany, el premi al millor curtmetratge de muntanya és per a This is herstory (Mecedònia, 2019), d'Igor Hristov, i el premi al millor cutmetratge de natura és per a Beyond the glacier (Espanya, 2019), de David Rodríguez. El certamen té com a objectiu promocionar i difondre documentals de curta durada sobre la natura (biodiversitat i paisatge) i sobre muntanya, en totes les seves dimensions: alpinisme, expedicions, escalada, etnologia, descens de torrents, etc.

BEYOND THE GLACIER, David Rodríguez Muñiz [Trailer] from FREAK Independent Film Agency on Vimeo.

La mostra també ha donat a conèixer el guardó de fotografia, que s'han endut Manuel Mateo Lajarín i Tony Peral pel projecte Quebrantahuesos, las barbas del viento. Aquest dimecres, 11 de març, s'inaugurarà l'exposició Premis de fotografia 2020, a les 19 h a la sala d'exposicions de la Misericòrdia, una mostra que recull les fotografies seleccionades i premiades en aquesta convocatòria. El mateix horabaixa es lliuraran els premis als autors i autores de les diferents fotografies guanyadores.

Properes projeccions

El teatre Principal, el teatre Xesc Forteza i l'Aljub d'Es Baluard acolliran fins al 25 de març els films seleccionats per a aquesta edició. Demà les dones són protagonistes amb dues projeccions al Xesc Forteza: Beloved, de Yaser Talebi (Iran, 2018), un documental sobre l'extraordinària vida d'una dona de vuitanta anys que viu sola a les muntanyes de l'Iran, i Cholitas, sobre l'expedició de cinc dones indígenes bolivianes qui, com a símbol d'alliberament i empoderament, es proposen escalar la muntanya més alta d'Amèrica. Tota la programació es pot consultar a la pàgina web del festival.

stats