Cultura 05/11/2019

Mor l'escriptor mallorquí Pere Morey Servera

Especialitzat en la narrativa infantil i juvenil, és l'autor d'obres reconegudes com 'Pedres que suren' i 'El llaüt de vela negra'

Ara Balears
1 min
Pere Morey Servera

PalmaL'escriptor mallorquí Pere Morey Servera ha mort aquest dimarts a 77 anys. Morey es va especialitzar en narrativa infantil i juvenil i va publicar obres en diversos gèneres com la novel·la negra, ciència-ficció, històrica i teatre amb obres tan populars com 'Pedres que suren' (1984), 'El llaüt de vela negra' (1993), 'L'anell de Boken-Rau' (1987) i 'Mai no moriràs, Gilgamesh!' (1992).

Des dels anys setanta, ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació com IB3, Onda Cero i TVE, i també va treballar com a professor universitari. La seva feina d'exportació de productes illencs l'ha fet viatjar per tot el món, cosa que és ben coneixedora en els seus relats. Fou soci d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Entre els guardons que va rebre, destaquen el premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil (1983) per 'Pedres que suren', obra que també va obtenir el premi Literatura Catalana de la Generalitat de Catalunya-obra de creació per a lectura d'infants (1984); el premi Baltasar Porcel de narrativa d'Andratx (1992) per 'La simfonia dels adéus' i el premi Guillem Cifre de Colonya (1993) per 'Allò que conta el vent del desert', entre d'altres.

stats