Obituari

Mor als 61 anys Lluís Comeron, exdegà del COAC i president dels arquitectes espanyols

Va impulsar la Llei de l'Arquitectura, aprovada el 2017, i el Pacte per la Renovació Urbana

1 min
L'arquitecte Lluís Comeron

BarcelonaLluís Comeron, president del Consell Superior de Col·legis d'Arquitectes d'Espanya (CSCAE), ha mort aquest dimarts als 61 anys de manera inesperada, com informa la mateixa institució en un comunicat. Abans d'ocupar aquest càrrec havia sigut el degà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya entre els anys 2010 i el 2017. En senyal de dol, el CSCAE ha suspès tots els actes previstos aquesta setmana.

Nascut a Mataró l'any 1960, Lluís Comeron era fill del cineasta i guionista Josep Lluís Comeron i Martín. Va estudiar arquitectura a l'ETSAB, escola en la qual va ser professor de matemàtiques i projectes. Com informen des del COAC, Lluís Comeron "va treballar incansablement per posar en valor l’arquitectura, defensar el col·lectiu i millorar les condicions de l'exercici professional".

Entre les seves fites hi ha l'impuls de la Llei de l'Arquitectura, aprovada el 2017, i el Pacte per la Renovació Urbana. També va promoure la renovació de la seu del COAC a la plaça Nova de Barcelona, així com l'organització del Congrés d'Arquitectura del 2016. A més a més, va lluitar el 2014 contra l'avantprojecte de llei de col·legis i serveis professionals sorgit durant el govern de Mariano Rajoy. Aquesta mesura hauria anul·lat l'obligatorietat de col·legiar-se en diverses professions, entre les quals la d'arquitecte, i ell ho havia vist com una desregularització i una amenaça per a la qualitat i la seguretat en el sector.

En l'àmbit professional, Lluís Comeron va treballar amb Ramon Sanabria i Ramon Artigas, i més endavant va fundar el seu propi estudi a Sant Cugat del Vallès, on va projectar edificis de caràcter molt divers, com equipaments escolars, sanitaris, penitenciaris i culturals, així com espais públics i edificis d'habitatges.

stats