Cultura 23/12/2014

Montserrat Caballé pacta amb Hisenda una multa de 250.000 euros

L'acord també inclou una condemna a sis mesos de presó, que no complirà perquè la pena és inferior als dos anys. Amb aquest tracte, i havent tornat a més a més la quantitat defraudada, la soprano evita anar a judici per delicte fiscal

Europa Press / Ara
1 min
Montserrat Caballé / JORDI PIZARRO

BarcelonaLa soprano Montserrat Caballé ha arribat aquest dimarts a un acord amb l'Agència Tributària pel qual haurà de pagar una multa d'uns 250.000 euros, la meitat del que va defraudar a Hisenda (508.562 euros que ja ha tornat), de manera que evitarà anar a judici per haver defraudat el fisc.

Segons han explicat a Europa Press fonts de la negociació, la reunió entre l'advocat de la soprano i l'advocat de l'Estat en la qual s'ha acordat el reconeixement per part de la cantant lírica del delicte ha tingut lloc a les 10 hores d'aquest dimarts, i l'acord s'ha segellat a canvi d'una pena de presó menor, de sis mesos, que li permet esquivar l'ingrés a un centre penitenciari.

L'actual Codi Penal en els casos de delicte fiscal estableix una pena de multa igual a la quantitat defraudada, però si es reconeix el delicte, s'admet la culpabilitat i es torna el valor del que s'ha defraudat –en aquest cas, 508.562 euros–, es pot negociar la pena i rebaixar-la un o dos graus –en aquest cas, un grau–, cosa que implica una multa pel valor de la meitat del que s'ha defraudat.

Caballé està imputada per frau fiscal perquè, malgrat viure a Espanya el 2010, figurava com a resident a Andorra per no tributar a la hisenda pública espanyola, tot i que vivia a Barcelona i es desplaçava al Principat per motius professionals.

Segons fonts pròximes a la cantant, actualment el seu estat de salut no és bo, gairebé no surt de casa i la imputació li ha afectat. "Té un estat de salut molt fràgil", han confirmat a Europa Press les mateixes fonts, que no han volgut revelar més detalls de l'acord i s'han remès a la sentència que haurà de dictar el jutge.

stats