L'AGENDA CULTURAL
Cultura 16/09/2016

Molta música i teatre per acomiadar el darrer cap de setmana de l'estiu

Descobreix un munt d'activitats culturals i d'oci que et proposa l'ARA Balears

Ara Balears
6 min
X Circ de les Cultures viatja a la Serra.

X Circ de les Cultures viatja a la Serra

Esporles es transforma un altre cop en un espai multidisciplinari per acollir artistes i companyies d’arts escèniques i música de Balears i d’arreu del món, que presentaran els seus darrers treballs. Totes les activitats que formen part de l’esdeveniment segueixen la mateixa directriu: despertar la consciència crítica i constructiva de la societat sota el paraigua de la diversitat que proporcionen els llenguatges escènics i musicals. El Circ de les Cultures compleix deu edicions fomentant la cultura de les arts escèniques, la música i el circ social dedicats a tots els públics. Enguany el festival tindrà lloc en un medi rural als peus de la Tramuntana.

Barri de la Vilanova (Esporles). Dissabte 17 i diumenge 18 a partir de les 11.30 h.

MÚSICA

I Festival Chopin

Joves talents
Joan Travé.

El protagonista del tercer concert d’aquest esdeveniment pianístic valldemossí és el mallorquí Joan Travé. Interpretarà les Fantasies op. 116 de Brahms, la Polonesa en Do menor op. 26 núm. 1 de Chopin i diverses masurques de Chopin, Szymanowski i Maciejewski, a més de la Sonata núm. 2 de Bacewicz.

Cel·la núm. 2 de la Cartoixa de Valldemossa (pl. de la Cartoixa, s/n). Dissabte 17 a les 21 h. 15€

‘Mr. Downland i els seus viatges’

Música antiga

La formació The Archduke’s Consort ofereix un concert amb peces del compositor renaixentista John Downland i altres contemporanis seus. El grup està integrat per la soprano Fiona Stuart-Wilson, el llaütista i guitarrista renaixentista Guillermo Femenías i el sonador de viola de gamba i violí Xisco Aguiló.

Capella de les Escolàpies de Sóller. Dissabte 17 a les 20 h. 15€

Myles Sanko

Alcúdiajazz
Myles Sanko.

Aquest músic nat a Ghana però londinenc d’adopció presenta el seu treball Forever dreaming en el marc d’aquesta cita alcudienca. Les peces que el componen abracen el jazz i l’anomenat new soul.

Auditori d’Alcúdia (pl. de la Porta de Mallorca, 3). Dissabte 17 a les 21 h. 18€

Saratoga Blue Jazz Band

Jam session

Jordi Álvarez (guitarra elèctrica i veu), Juan Amaro (baix), Pep Garau (piano), Miguel Gayà (trombó) i Esteve Huguet (bateria) són els components de la banda de jazz d’aquest club palmesà.

Blue Jazz Club (hotel Saratoga. Passeig de Mallorca, 6. Palma). Dissabte 17 a les 23 h. Gratuït

Guiem Soldevila i Andreu Valor

Concert
Guiem Soldevila i Andreu Valor.

Els cantautors Guiem Soldevila i Andreu Valor protagonitzen el concert A dues veus per Menorca.

Pati del Convent de Santa Clara de Ciutadella. Dissabte 17 a les 21 h. Gratuït

Música a la fresca

Eivissa

Actuació musical a la fresca sota la direcció d’Adolfo Villalonga.

Parc de la Pau (Eivissa). Dissabte 17 a les 19 h. Gratuït

Lògic Fest

Propostes illenques
Lògic Fest.

Concert multitudinari en aquest festival que acull els grups següents: Tuccillo, Highlands Project, Niño Alcalino & The Chuskers, Chester Dinamita & The Fabulous Two, Isla Paradiso, DJ Corrupto, DJ Albert Petit, DJ Nobisaki, RTO, DJ Agave, Film Behaviour, Funktaztic, DJ Triqui, Laurine & Cecilio, Rudolf, Rubén Sánchez i Satore. Les actuacions es duran a terme en quatre escenaris diferents segons el gènere musical. Els concerts es complementaran amb propostes visuals perquè coincideix amb la Nit de l’Art. A més, David Goode pintarà en directe.

Sa Possessió (polígon de Son Rossinyol. Palma). Dissabte 17 a partir de les 21 h. 15€

40è aniversari

Palau d’Esports Son Moix

La Banda de Son Rapinya i Lorena Ares actuaran per celebrar aquesta efemèride. La banda musical ha preparat diferents temes cinematogràfics molt populars, mentre que Ares cantarà el seu èxit Puedes llegar.

Palau Municipal d’Esports de Son Moix (Palma). Dissabte 17 a les 20.30 h. Gratuït

Serenata Berlín

Concert
Kamila Glass.

El pianista Peter Longworth, el viloncel·lista Guillaume Artus, el viola Keith Hamm i les violinistes Shelia Jaffe i Kamila Glass interpretaran el Quartet per a cordes en si bemoll op. 33 núm. 4 de Haydn i el Quintet amb piano en mi bemoll op. 44 de Schumann.

Centre Cultural Sa Taronja (Andratx). Dissabte 17 a les 21 h. 20€

Lauri Vasar i Miquel Estelrich

Festival Vila de Santanyí

El baríton estonià Lauri Vasar i el pianista Miquel Estelrich seran les estrelles del darrer concert del IV Festival internacional de música Vila de Santanyí.

Església de Calonge (Santanyí). Diumenge 18 a les 20 h. A partir de 10€

‘Apropa’t a la Simfònica’

Concert de cambra
‘Acosta’t a la Simfònica’.

L’Orquestra Simfònica de les Illes Balears Ciutat de Palma prossegueix la gira que du a terme per Mallorca a fi d’acostar la música de cambra al gran públic. En aquesta ocasió, fan aturada a Llucmajor amb un quartet de vent.

Claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor. Diumenge 18 a les 19 h. Gratuït

Orquestra Simfònica

Música de cambra

Una altra actuació de l’Orquestra Simfònica del seu cicle ‘Acosta’t a la Simfònica’. Oferirà un recital de percussió a càrrec d’Armando Lorente. A més, es complementarà amb l’exposició de fotografia de Josef Szafranski.

Arxiu del Regne de Mallorca (c/ de Ramon Llull, 3. Palma). Dilluns 19 a les 20.30 h. Gratuït

Apple and The Pips

Folk irlandès
Apple and The Pips.

El grup integrat per James Applegate (veu i guitarra), Mathew Drummond (mandolina celta i guitarra), Hernán Podesta (baix), Chris Martin (violí) i Toni Beltrán (bateria) duran a escena un gran repertori de música irlandesa mesclades amb rock i reggae.

Shamrock Fun Place (passeig Marítim, 3. Palma). Dilluns 19 a partir de mitjanit. Gratuït

Jam session

Jazz

Steve Bergendy (baix) i Omar Lanutti (guitarra) són els convidats de la jam session d’aquest dilluns del Blue Jazz Club de Palma.

Blue Jazz Club (hotel Saratoga. Passeig de Mallorca, 6. Palma). Dilluns 19 a les 21 h. Gratuït

TEATRE

‘Un testament a sa camilla’

Argelagues Teatre
'Un testament a sa camilla'.

Guiem Mascaró dirigeix aquesta obra de Miquel Mascaró Grimalt, l’acció de la qual té lloc a la Part Forana, a ca una família tocada per la corrupció. És interpretada per Maria Mascaró, Catalina Pascual Duran, Ramon Llull i Jaume Adrover, entre d’altres.

Teatre de Manacor (av. del Parc, s/n). Dissabte 17 a les 20 h. 4€

‘El pacte’

Burball 2016

La XII Mostra de teatre aficionat de Palma Burball du a escena aquesta obra de la mà de la companyia Mademico Teatre. Un vespre, en una casa que gairebé sembla una cova. Els protagonistes són uns personatges amb una fam terrible que fa que cerquin menjar fora. Acostumats a la crueltat i a la por que tothom sent per ells, ni sospiten tot el que viuran.

Teatre Municipal Catalina Valls (passeig de Mallorca, 9. Palma). Dissabte 17 a les 20 h. 6€

‘La sorpresa del roscón’

Elvira Lindo
Assun Planas.

La periodista i escriptora Elvira Lindo és l’autora d’aquest monòleg tragicòmic al qual posarà veu Assun Planas. És la reflexió d’una dona que intenta entendre en quin moment va començar a equivocar-se en la vida.

Can Timoner (Santanyí). Dissabte 17 a les 21 h. 10€

‘Fuita i martiri de Sant Andreu Milà’

Miquel Àngel Riera

Representació teatral de la primera novel·la de Miquel Àngel Riera. A partir de l’accident que porta Andreu Milà al fons d’un barranc, la història recorre el passat i el present d’un home solitari, assedegat d’amor.

Sala Fornal (c/ Cova dels Hams, 4. Manacor). Dissabte 17 a les 20 h i diumenge 18 a les 19 h. 14€

‘Buffet Ca ses Brutes’

Diabéticas Aceleradas
‘Gran Bufet (ca ses Brutes)’

Tres bessones de certa edat tenen un bar en una de les barriades més populars de Palma, la plaça de les Columnes. Aquest antic barri és una mostra de la societat plural i globalitzada on es mescla gent de tota casta, raça, idioma i color. Les protagonistes, Maria del Calvari, Maria Mateva i Maria Tot Sol, fan participar els assistents en la bogeria i la quotidianitat de les tres bessones: una separada no se sap quantes vegades, una vídua i una que no ha conegut home.

Pati de l’escola de Bunyola. Diumenge 18 a les 21.30 h. 10€

stats