Cultura 17/06/2022

Els millors plans culturals per gaudir de la setmana

Teatre, música i exposicions a l'agenda de l'ARA Balears

3 min
Antònia Font durant el concert a Pirmavera Sound

Antònia Font

‘Un minut estroboscòpica’

Fa una setmana que Joan Miquel Oliver, Pau Debon, Jaume Manresa, Joan Roca i Pere Debon, els integrants d’Antònia Font, tornaven a trepitjar un escenari després de dissoldre el grup el 2013. Ho feien dissabte passat, a l’última jornada del Primavera Sound, a Barcelona. Ara, presenten a Inca el seu darrer disc, Un minut estroboscòpica, produït per la discogràfica Primavera Labels. L’àlbum inclou deu temes en què la banda recupera l’essència i el paisatge sonor que va deixar amb la seva partida. A més de l’actuació al Primavera Sound i d’aquest concert a Mallorca, el grup també tocarà a València al juliol i al Palau Sant Jordi a l’octubre.

Poliesportiu Municipal Mateu Cañellas (carretera d’Alcúdia, Inca). Dissabte, 18 de juny, a les 21 hores. 11-27,5 euros.

Enric Pastor&Co

Nits Clàssiques de la Tramuntana

El compositor i la seva banda presenten el seu nou disc, Moments, que va guanyar el premi Enderrock 2021 de la música balear al millor disc de jazz. És el mateix Enric qui compon la música i inspira el grup des del violí, acompanyat pel pianista Sergi Sellés, el baixista Wojtek SoBolewsky i el percussionista Jaume Ginard. Aquest concert forma part de la novena edició del festival Nits Clàssiques de la Tramuntana.

Capella de les Escolàpies (carrer de Batac, 25. Sóller). Divendres, 24 de juny, a les 20.30 hores. 10-15 euros.

TEATRE

‘Escalar un gegant’

Premi Rei En Jaume de Teatre 2021

Bernat Molina presenta una tragicomèdia que investiga la relació entre un pare i el seu fill, que es va deteriorant amb el temps i la distància que els separa. El director d’aquesta obra planteja un dilema personal entre els dos personatges principals, interpretats per Santi Pons i Xavi Núñez, i ens parla de les relacions i del que ell creu que s’ha de fer a la vida per amor.

Teatre Sa Societat (carrer Major, 2. Calvià). Dissabte,18 de juny, a les 20.30 hores. 7,5-10 euros.

‘Paradís’

Quatre veus, un actor

No tothom que viu a Mallorca pot gaudir dels plaers de la vida de vacances. Paradís és una obra en forma de road movie contada per quatre veus, totes elles desenvolupades pel mateix actor, en Sergi Baos: la Joana, el cap pensant del pla; el Sebastià, el capellà víctima a priori d’aquest pla; el Pepe, la mà executora del pla, i el fill de na Joana i el Pepe, objecte principal del pla.

Teatre Principal d’Inca (carrer del Teatre, 10). Diumenge, 19 de juny, a les 20 hores. 15 euros.

‘Guaret’

Amb direcció de José Martret

Pedro Mas troba en el mirall de la poesia de Damià Huguet el reflex d’una mallorquinitat que el seu pare no li va saber transmetre. L’espectacle explora en primera persona la sensació del desarrelament cultural d’algú que essent nascut a Mallorca, de mare castellana i pare mallorquí, arriba a la maduresa amb el neguit de sentir que no pertany enlloc. L’obra també és una reflexió sobre la transmissió de la identitat personal entre pares i fills. Aquesta programació forma part de les nits memorables d’estiu amb cultura, literatura, música i teatre organitzades en el marc de La Lluna en Vers. Arranca aquest dissabte i s’estendrà fins al 10 de setembre.

Jardí de la Casa Llorenç Villalonga (carrer de Bonaire, 25. Binissalem). Dimarts, 21 de juny, a les 21 hores. 8-15 euros.

Llum a Ramis i Ramis

Albopàs Fest

Aquesta ruta teatral seguirà el personatge de na Malena Febrer, una prestigiosa arqueòloga que es dedica a la recerca de textos perduts. La protagonista s’ha proposat cercar el manuscrit de Constància, una obra suposadament perduda de l’autor menorquí Joan Ramis i Ramis. Encara així, els personatges extraviats de l’autor maonès la posaran contra les cordes. A través d’un viatge en el temps i amb una activitat divertida per a tota la família, aquest espectacle itinerant dona una mica de llum sobre l’autor, figura clau de la literatura del segle XVIII i autor convidat en aquesta edició d’Albopàs.

Sa Congregació (carrer del Rosari, 25. Sa Pobla). Divendres, 24 de juny, a les 17, les 18 i les 19 hores. 3 euros.

EXPOSICIONS

‘Apolo 11. L’arribada de l’home a la Lluna’

Recorregut científic

El CaixaFòrum de Palma commemora una de les efemèrides més importants de la història de la humanitat: l’arribada de l’home a la Lluna. L’exposició permet fer un recorregut científic des del moment que Galileu va observar per primer cop la Lluna, amb un telescopi construït per ell mateix el 1609, fins que l’ésser humà la va trepitjar. L’exposició mostra tot el que es coneix actualment sobre aquest satèl·lit natural, sobre com es va preparar la gesta fa més de cinquanta anys i sobre com es fan aquestes missions espacials ara.

CaixaFòrum (plaça de Weyler, 3. Palma). Des del dimecres 15 de juny fins al diumenge 9 d’octubre.

stats