Cultura 13/05/2022

Els millors plans culturals per gaudir de la setmana

Teatre, música i dansa a l'agenda de l'ARA Balears

4 min
Tito Andrónico

‘Tito Andrónico’

Teatro del Noctámbulo

De Tito Andrónico s’ha dit que és una de les obres més cruels de William Shakespeare, i la proposta del Teatro del Noctámbulo no escatima cap dels seus elements tràgics. Conta la història d’un Andrònic victoriós que torna a Roma després de deu anys de guerra... però esdevé la tragèdia. Damunt l’escenari hi ha deu actors i actrius que representen els 16 personatges d’aquesta violenta peça teatral. La peça va passar, amb gran ressò, pel Festival del Teatro Clásico de Mèrida. Es va estrenar el 2019, va rebre set nominacions a premis Max, en concret a millor espectacle teatral, millor actor, millor actriu, millor direcció, millor versió, millor il·luminació i millor vestuari.

Teatre Principal de Palma (c. de la Riera, 2). Dissabte, 14 de maig, a les 20 h. De 8 a 35 euros.

TEATRE

‘La isla de la basura’

Enigma Art Corp

Una comèdia divertida (que no deixa de ser dramàtica) sobre el tema de la conscienciació ecològica. L’espectacle vol incidir en la necessitat d’escoltar els nins i joves en relació amb el futur de la humanitat. L’escenari s’omplirà de titelles grans i elements escenogràfics construïts amb materials reciclats combinats amb tècniques d’il·luminació. Una funció per a públic familiar.

Teatre Sans (carrer de Can Sanç, 5. Palma). Dissabte, 14 de maig, i diumenge, dia 15, a les 18 hores. 10 euros.

 ‘Perifèria Otel·lo’

Josep Pere Peyró

Després de Set maneres de ser Hamlet, Pere Peyró duu a l’escenari la segona part de la trilogia de Shakespeare, Perifèria Otel·lo, comèdia de falsos personatges improvisada a partir de la tragèdia d’Otel·lo. En aquesta funció, es parlarà de la creació de notícies falses en el món d’internet. Un altre viatge a l’actualitat a través de les paraules de l’autor anglès més conegut de tots.

Teatre Principal d’Inca (c. del Teatre, 10). Dissabte, 14 de maig, 20 h. 15 euros. 

‘Paradís’

El Somni Produccions

Premi ATAPIB 2020 a millor dramatúrgia i millor interpretació; premi Ciutat de Palma 2021, i obra seleccionada al Festival Grec de Barcelona el 2022. Paradís és un dels títols de teatre amb segell illenc amb més ressò d’aquest darrer any. Dirigida per Xavi Núñez i interpretada per Sergi Baos, aquesta obra no parla del paradís d’aigües cristal·lines que és Mallorca, sinó de tots els habitants d’aquest territori que han estat expulsats o que no gaudeixen de totes les meravelles que se suposa que té a l’abast tota persona que viu a l’illa. Aquesta proposta, contada a quatre veus, està protagonitzada per aquells que fan coa al banc d’aliments, que omplen les llistes de l’atur i que intenten sobreviure al paradís. Té forma de road-movie, i els quatre personatges que interpreta Baos –qui també ha escrit la dramatúrgia– es veuen immersos en una aventura que no oblidaran.

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma). Dissabte, 14 de maig, a les 20.30 hores. Diumenge, 15 de maig, a les 19 h. Entre 15 i 18 euros.  

‘Somni d’una nit d'estiu’

Pirates Teatre

Si bé és conegut per les seves grans tragèdies, Shakespeare també tenia un vessant més irònic. És el cas de Somni d’una nit d’estiu, que presenten els de Pirates Teatre. El repartiment està format per Laura Aubert, Núria Cuyás, Ricard Farré, Lluna Pindado, Ariadna Pastor i Àlvar Triay, sota la direcció d’Adrià Aubert.

Teatre Principal d’Inca (c. del Teatre, 10). Diumenge, 15 de maig, a les 19 h. 20 euros. 

MÚSICA

Gira-Illa Fest

Reïna, Anegats, Alanaire, Suasi

Un nou festival que neix amb la voluntat d’impulsar bandes emergents i també consolidades que canten en català. El cartell inclou els grups Anegats i Suasi i els Electrodomèstics (com a bandes amb més trajectòria) i Reïna i Alanaire (les joves).

Les Voltes (Palma). Dissabte, 14 de maig, a partir de les 19 h. Gratuït. 

Andreu Valor

‘Un nou món’

El cantautor valencià descobrirà al públic de Menorca el que serà el seu nou treball discogràfic, el novè, anomenat Un nou món. Un disc en què poesia, missatge, reflexió i ètica es mesclen i es combinen.

Es Nou Bar (c. Nou, 1. Maó). Diumenge, 15 de maig, a les 19 hores. Taquilla inversa.

ALTRES

‘Germania. Silenci trencat’

Documental

Dirigit per Pere Sánchez, el documental Germania. Silenci trencat parla de la revolta que inicià la Germania Mallorquina. Protagonitzat per Marta Obrador i filmat per Marc Capó, el film recull entrevistes a Maria Barceló Crespí, Josep Juan, Guillem Morro, Antoni Mas, Maria Margalida Perelló, Margalida Bernat i Roca, Bartomeu Mestre i Antoni Rodríguez. La projecció s’emmarca en els actes de commemoració del cinquè centenari d’aquesta revolta.

Auditori d’Alcúdia (plaça de Mallorca, s/n). Dissabte, 14 de maig, a les 19.30h. Entrada lliure.

  ‘Lago de los cisnes’

Larumbe Danza

Arriba a Mallorca l’espectacle Lago de los cisnes, de la companyia Larumbe Danza de Madrid, pionera a l’estat espanyol en la creació d’espectacles de dansa hipermèdia: fusiona noves tecnologies, com el 3D, amb les arts en moviment. Guanyadora del premi de la Fira Europea d’arts escèniques per a nins i nines, amb els seus espectacles ha actuat a més de 20 països d’Europa, Àsia, Amèrica i Àfrica, i són perfectes per gaudir en família. Amb El lago de los cines, una peça en tres dimensions, només faran una única funció a Mallorca.

Auditori Sa Màniga (c. de Son Galta, 4. Cala Millor). Dissabte, 14 de maig, a les 20.30 h. 12 euros.

stats