Cultura 29/04/2022

Els millors plans culturals per gaudir de la setmana

Teatre, música i dansa a l'agenda de l'ARA Balears

3 min
Mazoni

Mazoni

‘Ludwig’

Ja fa molt de temps que el músic Jaume Pla (la Bisbal d’Empordà, 1977) és Mazoni. A final de l’any passat va publicar un disc titulat Ludwig (BankRobber - Seed Music, 2021), una proposta discogràfica construïda amb fragments d’obres de Beethoven: una dotzena de cançons de pop-rock tocades per l’esperit del compositor. Després de presentar l’àlbum en diferents indrets de Catalunya, arriba a Mallorca amb un concert emmarcat en la programació del Barnasants. El públic illenc podrà veure en directe quin és el joc i el diàleg que proposa Mazoni amb Beethoven, tot un repte i una aventura que segur que traspassarà l’escenari. Més que un concert, la proposta de Jaume Pla és un espectacle.  

Can Lliro (carrer de Joan Lliteras, 42. Manacor). Divendres,

6 de maig, a les 21 hores. Entre 12 i 15 euros.

TEATRE

‘Los Remedios’

La_Compañía exlímite

A Los Remedios (que és un barri de Sevilla) dos amics de la infància es reuneixen per mirar d’entendre’s a força de representar-se: a ells mateixos, les persones que van marcar el seu desenvolupament i el context social que va forjar la seva identitat. És una peça sobre l’amistat, la representació i la seva capacitat transformadora. Va ser finalista al premi Max com a millor espectacle revelació i guanyadora del premi a la millor autoria revelació a Fernando Delgado Hierro.   

Teatre Principal de Palma (carrer de la Riera, 2). Dissabte, 30 d’abril, a les 20 h. Entre 8 i 25 euros.

‘Mi cuerpo será camino’

Alquibla Teatro

Què és més complicat: quedar o fugir? Aquesta obra de teatre parla del viatge migratori, del distanciament, del dolor de deixar una vida i la dificultat de crear-ne una de nova. Acompanyant els personatges descobrim que és tan difícil quedar com partir, tornar com cercar altres indrets on viure. La d’Alquibla Teatro és una peça plena de fantasmes del passat i llaços familiars.

Teatre del Mar (c. de Llucmajor, 90. Palma). Dissabte, 30 d’abril, a les 20.30 h. Diumenge, 1 de maig, a les 19 h. 15-18 euros.   

MÚSICA

Anna Ferrer

‘Parenòstic’

La cantant Anna Ferrer continua la gira de Parenòstic, una experiència escènica que no està previst, de moment, que quedi enregistrada. El projecte s’escapa del concert usual i ha comptat amb la direcció del Niño del Elche.

Casa del Poble d’Esporles. Dissabte, 30 d’abril, a les 20h. Entre 12 i 15 euros.

Meritxell Gené

‘Sa tanca d’allà dins’

La cantautora duu el seu darrer disc, Sa tanca d’allà dins, a Menorca, de la mà del Barnasants (que ja la va dur a Eivissa). El projecte és un recull de poemes (musicats) del seu primer llibre, Després dels esbarzers.

NouBar (carrer Nou, 1. Maó).  Diumenge, 1 de maig, a les 19 h. Taquilla inversa.

Son and the Holy Ghosts

Retorn als escenaris

Son and the Holy Ghosts torna als escenaris amb una nova formació i sons nous, però igual de potents que sempre. Ben aviat veurà la llum un nou treball discogràfic.

Teatre Principal d’Inca (c. del Teatre, 10). Divendres, 6 de maig, a les 20 h. 12 euros.

Dansa

'Der mantel II/The cloak'

Tchekpo

Per iniciativa de l’artista Elisabeth Masé, en un taller performatiu, homes i dones de l’Àfrica occidental, a Benín, varen brodar l’any 2018 un abric/mantell circular de cotó, dens i vermell. La idea era abordar allò que els participants consideraven que val la pena protegir. Utilitzant la capa brodada, la companyia de dansa Tchekpo va desenvolupar aquesta peça:una recerca de ponts entre diferents cultures, combinant la dansa contemporània amb la tradicional africana, i la percussió vudú amb el so electrònic.

Teatre Xesc Forteza (pl. de Miquel Maura, 1. Palma). Dissabte, 30 d’abril, a les 20 h. 10 euros anticipada i 12 a taquilla.

‘Baalconing’

Catalina Carrasco

Què s’amaga darrere del balconing? Qui és la gent que mor precipitant-se des d’un balcó a Mallorca? Aquestes, i d’altres, són algunes de les preguntes que vol intentar respondre i tractar el muntatge de dansa Baalconing. La creadora de la peça, que també hi actua, és Catalina Carrasco. Yeinner Chicas, Elena Susilla, Kiko López, Mariona Jaume i Gaspar Morey són els ballarins que també seran a l’escenari.

Auditori d’Alcúdia (pl. de la Porta de Mallorca, 0). Dissabte, 30 d’abril, a les 20 hores. 8 euros.    

'Am I what?’

Elvi Balboa

En l’edició d’enguany del festival Palma Dansa 2022, una de les companyies convidades és la d’Elvi Balboa. Aquesta proposta, Am I what?, presenta un cant a la individualitat dels éssers humans davant una col·lectivitat que tracta d’engolir-los.

Castell de Sant Carles (dic de l’Oest, Palma). Diumenge, 1 de maig, a les 19 hores. Entrada lliure.

‘Santa cultura’

La Siamesa

Santa Cultura és la segona peça d’una trilogia iniciada amb A-normal o la oveja errante. En aquest títol de La Siamesa es presenta una ballarina que, durant un atac de febre, contagiada per la seva filla, mira d’assajar el seu nou espectacle. I sorgeixen les preguntes:això que fa és cultura? Ho serà en algun moment? Per a què li han servit els seus referents?

Teatre Xesc Forteza (pl. de Miquel Maura, 1. Palma). Dimarts, 5 de maig, a les 20 h. 10 euros anticipada i 12 a taquilla.

stats