Cultura 25/02/2022

Els millors plans culturals per gaudir de la setmana

Teatre i música a l'agenda de l'ARA Balears

4 min
‘Un ballo in maschera’.

‘Un ballo in maschera’

Auditorio de Tenerife i Teatro Regio di Parma

Un melodrama produït per l’Auditorio de Tenerife i el Teatro Regio di Parma. Són tres actes sobre el llibret d’Antonio Somma, que està inspirant en el llibret d’Eugène Scribe de Gustave III o Le bal masqué. Amb música de Verdi, aquesta història de conspiracions i romanços que s’inspira en l’assassinat del rei Gustau III de Suècia el 1792 es va estrenar al Teatre Apollo de Roma el 17 de febrer de 1859. La censura papal no va veure amb bons ulls que es representàs un assassinat reial a l’escenari, i per això l’ambientació de la història es va traslladar al Boston colonial. Recuperada la versió original, la direcció musical és d’Andrea Sanguineti i la d’escena de Marina Bianchi.

Teatre Principal de Palma (c. de la Riera, 2). Dissabte 26 i dilluns 28 de febrer i dimecres 2 de març. A les 20 h. Entre 10 i 80 euros.

TEATRE

‘Mediterrània’

Trui Augusta Club

Una proposta familiar i interactiva. La història de Mediterrània conta com una expedició d’habitants del planeta Plutó arriba a la Terra per descobrir com és que la seva raça no s’extingeix. Segons els ha dit el Gran Savi, el secret el trobaran dins la mar Mediterrània.

Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca, 3). Dissabte, 26 de febrer, a les 18 hores. 5 euros.

‘Una teràpia integral’

La Villarroel

Abel Folk, Andrea Ros, Roger Coma i Àngels Gonyalons defensen Una teràpia integral, una peça dirigida i escrita per Cristina Clemente i Marc Angelet, en què tres persones s’apunten a un curs per fer pa. La feta els canviarà la vida. Descobriran que per fer un bon pa el més important és que un estigui bé amb si mateix. No?

Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Dissabte, 26 de febrer, a les 19 hores. 22 euros.

‘Aquell carrer’

Produccions de Ferro

El tàndem Catalina Florit i Toni Gomila continua de gira pels escenaris amb Aquell carrer. La història passa a Manacor, al barri de la Torre als anys de la postguerra, entre els 50 i els 60. L’equip d’Aquell carrer l’ha intentat reconstruir a partir d’entrevistes i consultes de documents històrics. La peça reivindica la família, però no la de sang, sinó la dels carrers, la dels veïns, la de les cases del costat. El muntatge dibuixa com va ser el desenvolupament social i econòmic de la barriada, on el sexe, el contraban i la misèria acompanyaven les vides de tots els seus habitants. El confinament, el de fa un any, arran de l’esclat de la pandèmia, ens va empènyer a obrir finestres i mirar les cases del costat. Continuam parlant amb els veïns? Ens continuam saludant? Aquell carrer mira al passat i hi troba una sensibilitat amb l’altre que, en aquests dies, ja no està tan a l’ordre del dia.

Teatre Municipal de Muro (carrer de Joan Carles I, 27). Dissabte, 26 de febrer, a les 19.30 hores. 13 euros.

‘La dernière danse de Brigitte’

Zero en Conducta

La companyia multipremiada i reconeguda internacionalment Zero en Conducta torna al Teatre del Mar. Ho fa amb l’espectacle La dernière danse de Brigitte, que ha recorregut l’estat espanyol, Alemanya, Itàlia, França, Polònia, Anglaterra, Holanda, Rússia, Mèxic, Xile, etc. A l’escenari, els intèrprets faran una demostració de teatre físic, dansa i titelles, disciplines que posaran al servei d’una història que no es pot explicar amb paraules: els records, la memòria, d’una vella ballarina.

Teatre del Mar (c. de Llucmajor, 90). Dissabte 26 a les 20.30 hores i diumenge 27 a les 19 hores. Entre 14 i 18 euros.

‘Les petites coses’

La Mecànica

Una proposta innovadora, una obra que parla des del punt de vista dels pares i que tracta les relacions que hi ha entre adults i infants. Les petites coses reivindica el paper dels infants en la societat. És una coproducció del teatre Principal de Palma i la companyia La Mecànica. Els intèrprets que hi participen són Aina Zanoguera, Alejandro Navarro, Carme Serna, Pau Bachero i Borja Tous. És una funció de teatre gestual, titelles, música en directe, teatre físic, objectes i dibuixos projectats de Claudio Capellini.

Teatre Principal d’Inca (carrer del Teatre, 10). Diumenge, 27 de febrer, a les 18 hores. 12 euros.

MÚSICA

‘Les cançons de Samper’

Marta Bauzà i Tomeu Moll-Mas

Baltasar Samper va ser un compositor, director d’orquestra, crític musical i etnomusicòleg mallorquí nascut el segle XIX. Entre el 1915 i el 1939 va estar molt actiu entre Barcelona i les Balears. Llavors, després de la Guerra Civil, es va exiliar a França i posteriorment a Mèxic, d’on ja no va tornar. Molts d’anys després, el 2018, el musicòleg Amadeu Corbera va recuperar la seva música després d’anys en l’oblit. Ara, la soprano Marta Bauzà i el pianista Tomeu Moll-Mas en representen les peces.

Teatre Principal d’Inca (c. del Teatre, 10). Dissabte, 26 de febrer, a les 19 h. 10 euros.

Ensemble Tramuntana

‘Hits 70’

El cicle Clàssica al Teatre, organitzat per l’Ajuntament de Palma, ofereix el concert Hits 70. La banda Ensemble Tramuntana representarà, instrumentalment, els millors temes de l’època.

Teatre Xesc Forteza (carrer de Miquel Maura, 1. Palma). Dissabte, 26 de febrer, a les 20 hores. Entre 10 i 12 euros.

Maria del Mar Bonet

Saba de Terrer

La incombustible artista Maria del Mar Bonet torna als escenaris amb un nou projecte entre mans. Es tracta d’un espectacle d’homenatge al pare Ginard, autor dels quatre volums del Cançoner Popular de Mallorca i un referent per a la cantant en la seva llarga trajectòria.

Teatre del Born (plaça del Born. Ciutadella). Divendres, 4 de març, a les 20.30 hores. A partir de 8 euros.

stats