Agenda cultural
Cultura 16/09/2022

Els millors plans culturals per gaudir els pròxims dies

Teatre, música i altres espectacles a l'agenda de l'ARA Balears

ARA Balears
3 min
Cartell del Cranc menorca festival

Cranc menorca festival

Temples, Kevin Kaarl, La Bien Querida

El Cranc Illa de Menorca Festival arriba a la sisena edició, i enguany serà entre el pròxim dijous i dissabte. El festival neix amb la intenció d’ampliar l’oferta cultural i musical de l’illa amb propostes i artistes de primer nivell, apostant per una programació que inclou bandes ja consagrades juntament amb talents per descobrir, així com noms internacionals, juntament amb altres de nacionals i locals. Entre els artistes, destaquen Temples, Kevin Kaarl, La Bien Querida o El Columpio Asesino, entre d’altres. En acabar la programació del Claustre –l’espai que acollirà els concerts– les nits de divendres i dissabte s’allargaran a la mítica Sala Akelarre del port de Maó.

Es Claustre de Maó (c. del Claustre del Carme, 50). Dijous, 22

de setembre, a les 19 h. 19,50-60,50 euros.

TEATRE

‘La Xirgu: Visca el teatre!’

Voramar Teatre

La Mostra de Teatre Aficionat, Burball, presenta aquesta funció de Voramar Teatre. Conta la història de Margarida Xirgu i la seva companyia, que estrenen l’obra Mariana Pineda, escrita per Federico García-Lorca. La companyia rebrà un fort revés en veure que la dictadura de Primo de Rivera veu l’obra com un atac a la seva ideologia, i clou el teatre, així que han de suspendre l’estrena.

Teatre Catalina Valls (passeig de Mallorca, 9. Palma). Diumenge, 18 de setembre, a les 19 hores. 8 euros.

‘Paradís perdut’

Helena Tornero

El poema èpic Paradís perdut de John Milton, del s. XVII, explica la tragèdia de la caiguda de l’home, però també de Satan, el qual simbolitza el rebel que es revolta davant la tirania del cel. Helena Tornero vol oferir al públic amb aquesta peça teatral l’oportunitat de sentir-se part de la representació, viatjant al lloc de l’altre i descobrint, així, quina part es té d’àngel, dimoni, home, dona, comediant o espectador.

Teatre Principal de Palma (Riera, 2). Divendres, 23 de setembre, a les 20 h. 8-25 euros.

documental

‘100 maneres de creuar la frontera’

Isabel Sanz

El Festival Internacional de Performance Art celebra a Eivissa la seva tercera edició, i per a aquest dissabte té programada l’emissió del documental 100 maneres de creuar la frontera. L’obra audiovisual és un documental autoreflexiu sobre l’artista de performance mexicà Guillero Gómez-Peña i la seva companyia La Pocha Nostra. El festival, dirigit per Isabel Sanz, porta per lema ‘El cos importa’, i es fa entre el 17 i el 25 de setembre a diferents enclavaments d’Eivissa.

Auditori Caló de s’Oli (C/ de Màlaga, s/n. Sant Josep de sa Talaia). Dissabte, 17 de setembre, a les 17 hores. Gratuït.

‘Margalida’

Constança Amengual i Francesca Mas

Estrena del documental que té com a protagonista la companya sentimental de l’anarquista Francesc Puig Antich el 1974, any en el qual fou condemnat a mort pel règim franquista, quan fou el darrer executat mitjançant el garrot vil. Després de 45 anys d’aquests fets, Margalida reviu aquesta història, preparada per fer front als fantasmes del passat i tancar les ferides que sempre l’han acompanyada.

Teatre de Manacor (av. del Parc, s/n). Dissabte, 17 de setembre, a les 19 h. 2 euros.

POESIA

‘Poesia al terrat’

Obra Cultural Balear

L’espai 36 de Sant Llorenç des Cardassar serà l’escenari de ‘Poesia al terrat’, organitzat conjuntament entre l’Obra Cultural Balear i l’ajuntament del municipi. L’acte inclourà les veus de Bernat Nadal, Xisca Grimalt, Antònia Santandreu i Andreu Matamalas. A més, la vetllada comptarà amb l’acompanyament musical del Duo Cafuné.

Espai 36 (c. Major, 36. Sant Llorenç des Cardassar). Dissabte, 17 de setembre, a les 21.30 hores. Gratuït, amb places limitades.

MÚSICA

Quartet Matineé

Festival Mallorca Em Sona

L’Hotel Can Bonico de ses Salines serà l’escenari aquest diumenge del primer dels tres concerts que conformen la nova edició del Festival Mallorca Em Sona. Per a aquesta ocasió, arriba a Mallorca el Quartet Matineé, un quartet de cambra que agrupa grans músics com els violinistes Nina Heidenreich i Carles Civera, la viola Julia Hu i el violoncel·lista Alejandro Oloriz.

Hotel Can Bonico (plaça de Sant Bartomeu, 8. Ses Salines). Diumenge, 18 de setembre, a les 12 hores. 25 euros.

L’Equilibriste

Setmana del Llibre en Català

Una proposta musical com a cloenda de la 33a Setmana del Llibre en Català, que es farà al Pati de la Misericòrdia de Palma. L’Equilibriste és un grup mallorquí que en els seus inicis discogràfics estava influenciat pel rock, però que amb el pas dels temps van apropar la seva música a terrenys del folk americà, mesclant-ho a vegades amb l’electrònica.

Pati de la Misericòrdia (plaça de l’Hospital, 4. Palma). Diumenge, 18 de setembre, a les 19.30 hores. Gratuït.

‘Autèntic flamenc’

Estudi Zero

Després de l’èxit de les darreres temporades de flamenc, arriba al Teatre Sans una oferta cultural única. Un espectacle en un casal gòtic del segle XIV. Aquesta és una excel·lent oportunitat per descobrir l’autèntic flamenc, interpretat per artistes premiats en diversos festivals internacionals. Un espectacle inspirat en la substància de les sonoritats, els ritmes i l’esperit del folklore característic d’Andalusia.

Teatre Sans de Palma (c. de Can Sanç, 5). Dimecres, 21 de setembre, a les 21 hores. 17-30 euros.

stats