Agenda cultural
Cultura 09/09/2022

Els millors plans culturals per gaudir els pròxims dies

Teatre, música i altres espectacles a l'agenda de l'ARA Balears

ARA Balears
4 min
Can Çakmur actuarà al festival Brahms.

Can Çakmur

Festival Brahms

La segona trobada del Festival Brahms 2022 és a càrrec del pianista turc Can Çakmur. El programa consta de dues parts: primerament, s’interpretarà la Sonata D845 en La menor de Franz Schubert; després d’una pausa, presentarà diferents peces de piano dels reculls Klavier s tücke Op. 118 i Klavier s tücke Op. 119 de Johannes Brahms. Çakmur ha guanyat el Premi de Música de Cambra i el Concurs Internacional de Piano Escocès el 2017 i el primer premi del 10è Concurs Internacional de Piano Hamamatsu el 2018. És el tercer any seguit que el Claustre de Pollença s’endinsa en el profund univers d’un dels compositors més importants i ben valorats de la història.

Claustre de Sant Domingo (c/ Guillem Cifre de Colonya, 0. Pollença). Dissabte, 10 de setembre, a les 20 h. 15-25 euros.

Teatre

‘El Jardí’

Lluïsa Cunillé

El teatre Principal de Palma enceta la temporada 2022-2023 amb un cap de setmana ple d’espectacles. Un d’ells és El Jardí, una obra de Lluïsa Cunillé. La representació fa una tendra i crua reflexió sobre la condició humana de la mà de les actrius Antònia Jaume i Màrcia Cisteró. La història mostra la trobada entre dues funcionàries, les quals parlen del malestar de la memòria europea. Hi apareixerà un record de la seva imatge més destructiva i, també, el de les seves velles utopies comunitàries.

Teatre Principal de Palma (c/ de la Riera, 2). Diumenge, 11 de setembre, a les 18 hores. 2-20 euros.

‘Ai Senyor!...’

Cia. Fora Nirvis

Ai Senyor! Casau-nos sa major! Que sa petita ja en frissa és una comèdia d’amor en la qual es fusiona el teatre de la companyia Fora Nirvis i la música en viu de Marga Pocoví i Biel Tous. Els espectadors es traslladaran als anys 50, al centre d’una família rural mallorquina. Entre els personatges hi ha na Salvadora, una dona viuda, plena de deutes i arrendatària de l’hort de sa Senyora. Les seves dues filles, Pixedis i Bàrbara, dues joves espavilades que fan de les seves, ‘pecats’ en l’època. I na Rosita, una veïna.

Teatre Catalina Valls (passeig de Mallorca, 9. Palma). Diumenge, 11 de setembre, a les 19 h. 6 euros.

Música

‘Letter to Milos’

Marcos Mezquida Trio

El darrer treball de Marco Mezquida, Letter to Milos, és una carta d’amor al seu fill per celebrar-ne el primer any de vida. Juntament amb Aleix Tobias, a la percussió, i Martín Meléndez, al violoncel, Mezquida aprofundeix en l’esperit lúdic que des d’un inici ha guiat aquest trio. Les peces no deixen cap pal sense tocar: parteixen de la música tradicional ibèrica i fan picades d’ullet al romanticisme, a més de retre algun homenatge al free jazz, el blues, la música circense i el groove.

Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca, 3). Dissabte, 10 de setembre, a les 21 h. 16-18 euros.

‘S’avi cara bruta’

Sis de Ponent

El grup Sis de Ponent celebra el 30è aniversari presentant al públic el seu quart treball discogràfic, S’avi cara bruta. En aquests 30 anys han cantat per molts escenaris dels municipis de les Illes. Paco Gonyalons, Ricardo Lluch, Gabi Pons, Bep Camps i Quim Alzina interpretaran música menorquina i cançons pròpies del grup, amb ritmes variats de country, folk, havanera i qualque valset. A més, tindran la col·laboració especial de la baixista Silve Soler.

Teatre Principal de Maó (c/ d’en Deià, 40). Diumenge, 11 de setembre, a les 19.30 h. 10-14 euros.

Leonmanso i D. Ingold

Festival Ciclop

Leonmanso i Diego Ingold oferiran un concert il·lustrat per donar el sus al festival Ciclop 2022. El primer és un músic i cantant menorquí que es mou entre el folk, el rock i el pop. El segon, un artista i il·lustrador mallorquí. L’espectacle vol unir les dues disciplines: mentre Leonmanso canta, Ingold acompanya les lletres creant imatges en directe, des de la seva pròpia perspectiva, la improvisació i la interpretació que fa de les cançons. L’actuació pretén ser una combinació única de la qual sorgiran resultats imprevisibles.

Carpa del Circ Bover (c/ de Son Sabater, 36. Sineu). Divendres, 16 de setembre, a les 22.30 h. 8 euros.

Poesia

‘Fam de paraula i terra’

Grimalt, Miralles i Pistola

Fam de paraula i terra és un recital homenatge a Damià Huguet i Miquel Àngel Riera. Mar Grimalt, Salvador Miralles i Roger Pistola uneixen diferents espais sonors, rapsòdia i interpretació perquè els poemes i relats flueixin d’un a l’altre. L’espectacle vol ser una commemoració dels 25 anys de la seva mort per tal de construir un record de la seva memòria i obra. L’activitat s’emmarca en el cicle La Lluna en Vers de la Fundació Mallorca Lliterària.

Jardí de la Casa Llorenç Villalonga (c/ de Bonaire, 25. Binissalem). Dissabte, 10 de setembre, a les 21 h. 8-12 euros.

Dansa

‘Around the world’

Cia. Brodas Bros

La companyia internacional de hip-hop, dansa i cultura urbana presenta el seu nou hit, Around the world. A partir d’una combinació de dansa, llum, tecnologia i música, el grup oferirà el seu xou més tecnològic: damunt l’escenari es veuran projeccions interactives, làsers, dansa aèria i vestuari de leds. A partir d’un quadern de viatge amb les experiències de les seves gires internacionals, els Brodas Bros mostren com els records de la seva memòria els construeixen, igual que les seves experiències fan que cadascú sigui qui és en el present.

Teatre del Born (plaça del Born s/n. Ciutadella). Divendres, 16 de setembre, a les 20.30 h. 8-15 euros.

stats