Cultura 03/12/2021

Els millors plans culturals per gaudir del cap de setmana

Teatre i música a l'agenda de l'ARA Balears

4 min
'53 diumenges’

'53 diumenges’

Cesc Gay

Una comèdia familiar de Cesc Gay amb un repartiment de luxe format per Pere Arquillué, Cristina Plazas, Àgata Roca i Lluís Villanueva. Sabent això, sembla que res pot anar malament. Amb la voluntat d’investigar i tractar les relacions fraternals –el gran tema de la peça–, Gay proposa el següent: tres germans han quedat per sopar i parlar del seu pare, un home gran que a vegades s’oblida de les coses i es perd. Per afegir-hi més brou, ha agafat el mal costum d’ensenyar el penis a la veïna. Els germans s’han de trobar per tractar la situació, però no deixen de sortir envejes antigues, gelosies, competitivitats. El que havia de ser un agradable vespre entre germans (una cosa que passa fins a quatre vegades) es converteix en una discussió inacabable. Què passarà, amb el pare? Cesc Gay proposa una comèdia que arriba al moll de l’os.

Teatre Principal d’Inca (c/ del Teatre, 10). Diumenge, 5 de desembre, a les 20 hores. 25 euros.

TEATRE

‘Perifèria Otel·lo’

Pere Peyró

Perifèria Otel·lo és la segona part de la trilogia teatral que revisita els clàssics de Shakespeare i els dona una altra cara, posant-los en altres contextos. En aquesta funció, es parlarà de la creació de notícies falses en el món d’internet. Un altre viatge a l’actualitat a través de les paraules de l’autor anglès més conegut de tots.

Teatre Sans (c/ de Can Sanç, 5. Palma). Dissabte, 4 de desembre, a les 19 h. Diumenge, dia 5, a les 20.30 h. Entre 10 i 12 euros.

‘Jutipiris’

Produccions de Ferro

En Pere és el tiet d’en Blai, un jove portador del cromosoma X-Fràgil. La seva padrina ha mort, i en Pere li ho ha de dir, perquè entre tots dos sempre hi ha hagut una connexió especial. Aquest és l’argument de Jutipiris, obra escrita per Manel Serrano i dirigida per Catalina Florit. El procés de creació de la peça, de Produccions de Ferro, ha tingut l’assessorament artístic de Sergi Belbel, i l’interpreten Àlvar Triay i Guillem Galmés.

Teatre Municipal La Unió (c/ del Tren, 3. Son Servera). Diumenge, 5 de desembre, a les 19h. 10 euros. 

‘Memòries...’

Les Chapellets

Memòries d’un gentleman anglès. Una guia per seduir i assassinar és un musical amb l’energia que molts necessiten després d’aquest novembre plujós: acció, tensió i adrenalina, tot passat pel sedàs de la comèdia, i sense oblidar que sempre hi ha alguna història d’amor. Joan Antoni Sunyer és el director d’aquesta adaptació de l’obra de l’escriptor britànic Roy Horniman (1874-1930). Montse Mozo n’és la directora musical.

Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n). Dissabte, 4 de desembre, a les 19.30 hores. Diumenge, a les 18.30h, 14 euros.

‘Lázaro’

Leamok

La companyia valenciana Leamok, de Roberto Hoyo i Sofía Zaragoza, presenta a Palma Lázaro, una adaptació lliure del clàssic El Lazarillo de Tormes. La peça ha estat candidata a millor espectacle revelació als Premis Max 2021 i Premi SGAE a la IX edició del Festival Russafa Escénica. Una història universal amb una proposta estètica arriscada, amb litrones, amb hip hop, amb flow. Un Lázaro d’avui, fill de les crisis i de les incerteses.

Teatre Sans (c/ de Can Sanç, 5. Palma). Dissabte, 4 de desembre, a les 20.30 h. Diumenge, dia 5, a les 19 h. Entre 6 i 12 euros.

‘Sa Pesta 2020’

Ovnipresents

Dos científics despistats inventen una màquina destinada a la ciència. Per errors de càlcul, podria posar fi a l’espècie humana. D’això va l’obra Sa Pesta, escrita l’any 1951 per Pere Capellà. La companyia Ovnipresents la duu a escena, amb la voluntat de recuperar una de les sàtires polítiques més criticades de la postguerra. Sa Pesta 2020 juga amb la realitat i la ficció i acosta el discurs de Capellà a les noves generacions.

Teatre Principal (c/ de la Riera, 2. Palma). Dissabte, 4 d’octubre a les 20 h. 15 euros.

‘El funeral’

Producciones Che y Moche

Aquest no és un funeral normal. Ben al contrari del que estam acostumats a veure, això és una explosió de color, música, teatre i moviment. Un espectacle que transita la línia entre la comèdia i la tragèdia. Els assistents a la funció es converteixen en figurants d’un funeral, que és un concert, un joc, una celebració.

Teatre del Mar (c/ de Llucmajor, 90. Palma). Dissabte, 4 de desembre, a les 20.30 h, i diumenge a les 19 h. 18 euros.

MÚSICA

Vistel Brothers

Alternatilla

Jorge i Maikel Vistel són germans. Cubans. D’una família amb dilatada tradició musical. Després d’estudiar a l’Escola Nacional d’Art de l’Havana, l’any 2006 es van traslladar a l’estat espanyol per desenvolupar els seus projectes. Junts, a l’escenari, apareix la màgia. La banda ha participat en festivals per tot el món, i el seu Miles Davis Tribute –amb el qual recreen els sons dels quintets de Miles amb John Coltrane o Wayne Shorter– fa anys que gira arreu del món. Ara els tenim a Mallorca de la mà del festival de jazz Alternatilla.

Sa Congregació (c/ del Rosari, 25. Sa Pobla). Diumenge, 5 de desembre, a les 20.30 h. 12 euros.

El Comité

Alternatilla

Rolando Luna, Rodney Barreto, Yaroldy Abreu, Gaston Joya, Carlos Sarduy i Irving Acao són els músics que formen El Comité, una banda d’instrumentistes reconeguts, d’energia il·limitada i de genialitat creativa potent i fluïda. Sobre els escenaris juguen, toquen, ballen, i també aposten per fer un càlid homenatge a grans noms de les generacions de músics passades, com ara Chucho Valdés, Emiliano Salvador i Gabriel Hernández. Sense oblidar mai els internacionals de primeríssim nivell, com Miles Davis.

Teatre Principal d’Inca (carrer del Teatre, 0). Dimarts, dia 7 de desembre, a les 20.30 h. 12 euros.

  • L'ARA Balears és, un any més, patrocinador de l'AJIM. Treballam per fomentar la cultura i amb la cultura. És per això que us oferim una promoció exclusiva: un 2x1 en entrades per al concert d'El Comité. Les podeu aconseguir a l'Espai del Subscriptor.
stats