Cinema
Cultura 15/05/2014

Mike Leigh presenta a Canes 'Mr. Turner', un 'biopic' del paisatgista britànic

"Turner tenia moltes coses a dins que li cremaven i, enlloc de dir-les, simplement grunyia", assegura el cineasta

Efe
1 min
Mike Leigh a Cannes

CanesEl director Mike Leigh ha presentat aquest dijous a Canes 'Mr Turner', una pel·lícula sobre la vida del pintor britànic William Turner (1775-1851). El film recorre 25 anys de la vida del paisatgista, des dels moments de més èxit de la seva carrera artística fins la decadència. "Turner va ser un incomprès per voler anar més enllà de la seva època i intentar captar el món tal i com el veia", assegura Leigh.

Timothy Spall protagonitza aquesta producció: "Turner era un pintor sublim, capaç de reflectir la bellesa i l'horror de la naturalesa", ha dit l'actor. "El film intenta ser molt fidel a la realitat", assegura Leigh.

Leigh ha explicat que a les seves pel·lícules li interessa "mostrar la tensió entre els pols oposats de la vida". En el cas de la pel·lícula ho ha fet amb la sensibilitat de Turner en contraposició amb els grunyits que feia. "Turner tenia moltes coses a dins que li cremaven i enlloc de dir-les simplement grunyia", ha explicat el director.

El director de fotografia Dick Pope ha afirmat que s'ha inspirat en la paleta del pintor per recrear la visió del món que tenia el paisatgista britànic.

Leigh és director de films com 'Secrets i mentides', 'El secret de Vera Drake' o 'Happy, un conte sobre la felicitat'.

stats