Cultura 13/12/2021

Més de 5.100 persones han visitat a Alaior la col·lecció LOAC des de mitjan juny

L'espai continuarà obert durant l'hivern

Iván Martín
1 min
Imatge de l'interior de LOAC.

ALAIORMés de 5.100 persones han passat per la col·lecció d'art contemporani LOAC d'Alaior des de mitjan juny i fins a principis de novembre, segons ha reconegut el batle del municipi, José Luis Benejam: "És una quantitat de persones molt important, tenint en compte que es tracta de la primera temporada de LOAC". A més, s'ha mostrat optimista per als pròxims mesos: "Confiam a continuar creixent a mesura que s'incrementin les accions de promoció i es generi més interès per part de residents i turistes".

L'arribada de LOAC (Lô Art Contemporani) al poble ha suposat un abans i un després a la percepció del model de municipi. En aquest sentit, José Luis Benejam creu que és una oportunitat per "créixer humanament a través de l'art", a més d'adquirir una faceta cultural gens habitual a Menorca i consolidada a l'exterior: "Tenim a casa el que molts cercam quan viatjam a les grans capitals europees".

El centre d'art, que està situat en el nucli antic, mantindrà obertes les portes durant tot l'hivern: "Volem que l'espai continuï obert per tal que els menorquins aprofitin aquesta sorprenent proposta i en gaudeixin". Entre les obres més destacades de la col·lecció es troben les creacions d'artistes com Miquel Barceló, Antonio Saura, Antoni Tàpies i Marina Abramovic, entre d'altres.

A més, les darreres setmanes s'han incrementat les visites de grups escolars mitjançant tallers i cursos. De tota manera, Benejam ha emfatitzat la dinamització del centre del municipi arran de la implantació de LOAC: "Els visitants no haurien vingut sense la col·lecció, i aquests s'han passejat, han comprat en comerços o han fet un àpat en els restaurants del poble. Necessitàvem un pol d'atracció per situar-nos en el mapa".

stats