Cultura 27/08/2021

Marlango celebra 15 anys d’escenaris a Campanet

Leonor Watling explica que la pandèmia va provocar una pausa creativa al grup

2 min
Leonor Watling i Alejandro Pelayo, integrants de Marlango.

PalmaVa ser l’any 2004 quan Subterfuge Records va editar Marlango, el primer àlbum d’estudi del grup format per l’actriu i cantant Leonor Watling i el músic Alejandro Pelayo. La idea era, l’any passat, fer una gira especial i celebrar els 15 anys d’escenaris i actuacions en directe, però el coronavirus no ho va permetre. Malgrat que el 2020 varen fer alguns concerts –“molt més íntims, en llocs més petits i només a piano i veu”, recorda Watling–, la gira Delicatessen, amb què repassen la seva trajectòria, va poder arrancar a Madrid el mes de febrer. 

I aquest dissabte Marlango arriba a Campanet, amb motiu de la segona edició del cicle Melodies a l’aire. L’actuació serà al pàrquing del pavelló del municipi i les portes s’obriran a les 19 hores. Abans, hi sonarà Salvatge Cor.

“L’any passat va ser molt estrany, però també emocionant. Hi havia molta sensibilitat en totes les actuacions”, apunta la cantant, que se sent afortunada per haver pogut fer concerts. Enguany, remarca, “l’energia dels directes és una altra, malgrat que els promotors encara vagin molt alerta i siguin estrictes amb les mesures de seguretat, que és el que toca”.

Watling explica que, a diferència de moltes altres agrupacions, Marlango va sofrir una “aturada creativa”: “Alejandro era a Cantàbria, i ell sí que va estar actiu. Ha tret un disc de piano espectacular. Però a mi em va afectar molt, he estat un any sense escriure. En canvi, vaig estar fent cinema. La bona notícia és que en aquesta gira ens estam retrobant amb Alejandro i tornam a escriure i a compondre”.

L’actriu insisteix que, en el seu cas, la pandèmia ha estat devastadora: “Jo no he après ni a fer pa ni ganxet. La meva situació ha estat molt millor que la d’altra gent en l’àmbit de la llar, no he perdut ningú proper... Però creativament ha estat un desastre”.

Watling: “No tenc un discurs”

L’actriu i cantant domina diferents registres i és un punt camaleònica. Ha participat en més de 40 pel·lícules i Pedro Almodóvar, Bigas Luna i Álex de la Iglesia són alguns dels directors de cinema amb els quals ha treballat. Aquests dos darrers anys ha preparat diverses sèries per a plataformes de continguts, com Nasdrovia a Movistar+ i La templanza a Amazon Prime. A més, ha posat veu a l’audiollibre de la saga de Harry Potter

Watling afirma que li agrada jugar i experimentar, reptar-se, però que ho fa “de manera inconscient”. “Me n’he temut que, amb l’edat que tenc [46 anys], hauria de tenir un discurs. La gent sol anar sempre per un camí concret, però jo no ho he fet. No tenc un discurs ni com a compositora, ni com a cantant ni com a actriu”, apunta. També assegura que va fent les coses que la fan sentir bé, escrivint les cançons que necessita escoltar. Ara bé, si d’una cosa està segura, és que “les expectatives són l’enemic”, per això les du a retxa.u

stats