Música
Cultura 15/03/2024

Maria Jaume viatja a una Mallorca electrònica i distòpica amb el seu nou disc, ‘Nostàlgia airlines’

Es publica el tercer treball de la mallorquina, un àlbum que inclou col·laboracions amb artistes com Julieta, Mar Grimalt o Pau Debon

2 min
Portada del disc Nostàlgia Airlines, el tercer treball discogràfic de Maria Jaume

Palma“Hoteles, sol y playa / turista no se vaya / noranta mil piscines / i un gofre a ses Salines. / Això abans era un manantial / però l’aigua s’ha enverinat”. Aquesta és la tonada del tema Hoteles, sol y playa, un dels 11 que conformen el tercer disc de Maria Jaume, Nostàlgia Airlines, que tot just s’acaba de publicar. 

Per a aquest tema, el setè, compta amb la col·laboració de Pau Debon, i és un dels que resumeixen millor aquest nou àlbum tant des del punt de vista temàtic com estilístic: es tracta d’una mirada entre la nostàlgia i la ironia cap a un present sovint massa connectat al passat recent, feta en un to que, tot i ser festiu i alegre, està carregat de densitat. Es confirma l’aposta per l’electrònica de Jaume, que ja havia mostrat a senzills d’avançament com Ressaca a sa platja o Xin xin i bye bye, tot i que no perd de vista el punt autoral amb què es va presentar ara fa quatre anys amb el disc Fins a maig no revisc

Una bona mostra d’aquesta combinació és la tria dels artistes que col·laboren en diferents temes de l’àlbum, d’estils i propostes del tot diversos. A més del cantant d’Antònia Font, també són presents a Nostàlgia airlines músics com Julieta, Renaldo & Clara o Mar Grimalt, qui participa en el tema que tanca el disc i que reprèn un dels temes ja habituals a la trajectòria de l’artista, la dificultat dels comiats i el pes de les relacions truncades a la memòria de cadascú. 

La mallorquina Maria Jaume inicia una nova etapa a la seva trajectòria amb un gir cap a l'electrònica i el pop

Gira de presentació amb aturada a Mallorca

Produít i enregistrat per Lluís Cabot (Da Souza) amb la col·laboració de Pau Riutort i amb mescles de Joan Borràs (Oques Grasses) i masterització de Víctor García, aquest Nostàlgia airlines es presentarà el pròxim 22 de març a l’auditori de Girona amb el primer concert d’una gira que passarà per espais com la sala Apolo de Barcelona i festivals com el Primavera Sound, el Vida o el Mobofest, que es farà a Porreres a final del mes de juliol. 

stats